Het jule-konfekt? Oh yeah! Julens gleder <3

December 13, 2012

Nå nærmer julen seg med stormskritt altså! Under 14 dager igjen 😀 Hvordan står det til med forberedelsene? Her har vi akkurat kommet hjem fra London og jeg skal ærlig inrømme at jeg kjenner på kroppen at det ikke er lenge igjen til julaften og alle dens gleder! Jeg er ikke ferdig med alle pressanger ennå, men mye er på plass. Og mange av de spiselige gavene er i allefall i orden:) Her kommer en av de spiselige gavene jeg gir bort i år!

Konfekt med litt for mye av det gode (som er veldig godt egentlig!)

Dette trenger du

  • Valhrona-sjokolade eller annen god sjokolade
  • pistasje-nøtter eller andre nøtter
  • chilli
  • karamell, jeg bruker karamellen fra denne oppskriften
  • sjokolade-former, jeg bruker i silikon
Slik gjør du
Smelt sjokoladen i vannbad. Skal du lage nøttekonfekt eller het chillikonfekt kutter du bare opp nøtter eller chilli og blander i sjokoladen. Hell i former og la stivne i kjøleskap.
Lager du konfekt med karamellfyll så starter du med å lage karamellen. La denne stå til avkjøling. Smelt sjokoladen og fyll formene halvfulle. Pensle litt sjokolade langs innsiden av veggene. La dette stivne og fyll i litt karamell, fyll så resten med sjokolade og sett kaldt.
Så enkelt er det! 😀 Og blir de ikke lekre? Legg de gjerne i en liten cellofan-pose og de er klare til å legges under treet! <3
konfekt
konfekt1
konfekt2

Hva med å gi bort noen drops også? Oppskriften finner du her!

Ha en fin dag og en flott Lucia!

Leave a Reply