Deilige karamellterteletter!

August 8, 2012

Min forlovede og jeg hadde en deilig tirsdagsformidag sammen, og hva er vel da hyggelige enn å bake? Valget falt på Karamellterteletter siden det var noe ingen av oss hadde laget tidligere:)

Karamellterteletter

Dette trenger du

Deigen:
2 dl hvetemel
1/5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
90 gr kokosrasp
100 gr mykt brunt sukker (demera)
125 gr usaltet smør, smeltet

Karamellfyll:
1 boks søtet kondensert melk
100 gr mykt brunt sukker
75 gr usaltet smør
2 ss lys sirup

Topping:
200 gr mørk sjokolade, hakket (Bruk en som er god, ikke vanlig kokesjokolade. Valrhona f.eks)
2 ss smør

Slik gjør du

Sett stekovnen på 180 grader og smør to brett med små muffinsformer med smør. Du kan også bruke sandkakeformer, men ikke former av papir.

Deig: sikt mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Tilsett sukker og kokos og bland alt godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og rør til alt er godt blandet. Fordel deigen i formene og trykk godt ut i sidene så du lager små “paiskall”. La de være noen mm tykke.

I mens lager du karamellfyllet: ha bokmelken, sukker, smør og sirup i en tykkbunnet gryte. Kok opp under omrøring (ikke sterk varme, det svir seg fort!) og la det småskoke i fem min eller til den begynner å bli mørkere.

Kakene skal steke i ca ti min, til de er blitt gyldne og sprø. Ta de så ut og sett brettene på rist. Ikke skru av ovnen.

De hever seg litt, så med en gang du tar de ut må du ta en teskje og dytte de ned igjen, så du får skåler ut av de. Det skal fyll oppi;)

Fyll så skjellene nesten fulle med karamellfyllet.

Sett tilbake i ovnen i ca 7 min eller til de begynner å boble litt. Sett bretter til kjøling på rist. Når de er blitt lunkne tar du en liten kniv og hjelper til å få de ut av brettene. La de avkjøle seg.

Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Rør om av og til. Fyll på oppå karamelltertelettene med en skje til kjeksene er fulle. Sett i kjøleskapet i 4 timer.

Nyt!

6 Comments to “Deilige karamellterteletter!”

  1. Åsne-Marit says:

    Oi oi! Det så farlig godt ut! 🙂

  2. Verdt å prøve seg på, de er supergode! 😀

  3. Bente says:

    Å det så godt ut!!! nam

Leave a Reply