Steinbitt med chorizzo & granateple

August 5, 2012

Mmm fersk norsk fisk er det ingen ting som slår! Er dere ikke enige?

I dag har vi hatt fersk steinbitt til middag, med stekt chorizzo, granateple og mos av norske fine poteter. Nam!

Dette trenger du

  • Filet av steinbitt uten skinn og ben
  • 1 granateple
  • 1 pakke chorizzopølse
  • 1 sitron
  • Poteter
  • Smør
  • Olivenolje
  • Melk
  • Salt&pepper
  • Koriander
Slik gjør du
Start med å skrelle potetene og kutt de i terninger. Disse skal kokes møre. Når de er det heller du av vannet og har de i foodprossessor sammen med melk, en god klatt smør og salt og pepper. Kjør til mos.
Om fisken ikke er renset, start med å gjøre det.
Ha så en stor(!) klatt med smør i en panne og ha på litt over middels varme. Når smøret er varmt bruner du fisken så vidt på begge sider, så skrur du ned varmen og lar fisken steke igjennom.
Imens renser du granateplet og river skallet av sitronen. Bland skallet og granateplekjernene i en bolle.
Skjær så opp chroizzoen i passe biter og stek denne til den nesten er sprø i litt olivenolje. La de renne av seg på tørkepapir.

Når fisken er stekt har du på nykvernet salt og pepper og serverer sammen med potetmosen, chorizzoen og granateplekjernene. Strø over litt koriander.

Her er bilder:

 

Leave a Reply