Gulrotkake (Årets 17.mai-kake)

May 19, 2012

Festen er ikke over, det er kake igjen…

Hei alle sammen! Så var det tilbake til hverdag og blogg! Hadde dere en fin feiring på torsdag? Vi koste oss masse med tilsammen 10 barn og 8 voksne til grillselskap på ettermiddagen. Og hva må man ha til kaffen da? Jo, nemlig kake! Årets 17 mai kake var en gulrotkake med ostekrem og som jeg hadde trukket med marsipan. Det er selvsagt ikke nødvendig, den er like god med bare ostekrem! 🙂 I tillegg laget jeg en Kvæfjordkake. Oppskriften til denne finner du her: http://fannyshusmorskole.matprat.no/2012/05/14/verdens-beste-kakekvaefjordkake/

Oppskriften til gulrotkaken har jeg laget selv. Dette er forøvrig en stor oppskrift, skal du ha en gulrotkake til et par venner som kom på beslk så halver mengden!

Grunnet null internett-tilkobling har desverre ikke denne oppskriften kommet ut før nå:(

Husmorens Gulrotkake

Dette trenger du

Kaken:

  • 6 egg
  • 5 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 1 liter revet gulerot (Litt grovt)
  • 2 dl olivenolje
  • 3 ts kanel
  • 4 ts kardemomme
  • 2 ts ingefær
  • 4 ts natron

Krem (OBS! Dobbel mengde av det som står her om du skal lage samme kake som jeg gjorde!!):

  • 250 gr naturell smøreost (romtemperert!)
  • 80 gr smør (mykt)
  • ca 4 dl melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • evt litt sitron- og appelsin-skall til pynt
  • Marsipan til lokk (evt ferdig marsipanlokk)
  • Hvit marsipan eller sukkerpasta til pynt
  • Konditorfarve
  • Eggehvitte
  • Melis

Slik gjør du

Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Tilsett så oljen. Bland sammen alt det tørre og tilsett dette litt etter litt. Pisk til du har en helt gjevn røre. Når du har det vender du inn gulroten.

Smør en springform med smør og strø med semulegryn og hell i røren. Stekes midt i ovnen på 175 grader til den er ferdig. (Den er ferdig når du stikker inn en kakepinne og den er ren når du trekker den ut).

La kaken avkjøle seg i formen. Heretter bestemmer du selv hva du gjør. Dette gjorde jeg:

Start med å lage blomsterpynten. Jeg laget min kvelden før, så den var tørr og fin å jobbe med. Jeg har brukt utsikkere og konditorfarver, du lager slik pynt du har lyst på selv! 🙂 Skal du ha på “bånd” må du lage disse rett før du tar de på, for de må være myke.

Jeg lagde dobbel mengde krem av hva som står i oppskriften. Lag så kremen, det gjorde jeg ved å ha smøret romtemperert og blande alle ingrediensene med en mixmaster.

Så delte jeg kaken i to lag med en skarp kniv. Løft av det ene laget og bre over et godt lag med krem. Ha på revet skall av sitron og appelsin, og evt litt apsikat.

Legg så på det andre laget og bre resten av kremen over hele kaken.

Kjevle så ut marsipanen og bre over kaken. Bland sammen en tykk glasur av 1 eggehvitte og melis. Bruk en liten kniv og ha på baksiden av pynten og fest den slik du ønsker. Skal du ha “flagg-bånd” slik som jeg legger du på disse først. Pynt kaken så etter eget ønske.

Som dere ser har jeg litt skrift på min. Jeg har tatt glasuren jeg brukte til lim og blandet i litt vann så den ble enklere å jobbe med. Så tok jeg en sprøytepose og la i blå og røde striper med farve inni. Så tok jeg i glasuren. På denne måten fikk jeg glasur i tre farver.

Voila! Kaken er ferdig!

Husmortips: Denne er RÅ-god og passer ypperlig som formkake også:-)

2 Comments to “Gulrotkake (Årets 17.mai-kake)”

  1. Nyte says:

    Bravo ! Det var virkelig flotte kaker, flott pyntet 🙂 …og de ser kjempegode ut…

  2. Takk:-) Hadde dere en fin 17mai?

Leave a Reply