Verdens beste kake/Kvæfjordkake

May 14, 2012

Legger ut denne på nytt, siden det nærmer seg 17 mai er den jo hyperaktuell!

Ha en strålende bakedag alle sammen:-)

I forbindelse med store feiringer og da gjerne feiringen av nasjonaldagen vår; da er det dags for festkaker! Og da synes jeg det er herlig å satse på en klassiker; gode gamle “Verdens beste”.

I år feiret vi 17 mai hos svigermor, og hun er en dame etter min smak – hun elsker kaker! Det er så koselig å bake når vi skal til henne, alltid fryd og gammen over det jeg serverer på fat. En herlig mor, til en fantastisk mann <3

Når jeg lager Kvæfjordkake fyler jeg den med vaniljekrem med litt rom-essens samt friske jordbær og blåbær. Norge i hvitt, rødt og blått!:)

Ingredienser:

150 g smør

150 g sukker

5 eggeplommer

4 ss melk

150 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Rør sukker og smør hvitt og luftg og rør så inn melk og egg. Til slutt blander du inn mel, vailjesukker og bakepulver. Fordel deretter deigen  i to runde springformer med bakepapir. Evt en langpanne med bakepapir, men da må du dele den på midten.

 

Marengs:

5 eggehvitter

180 g sukker

100 g mandler.

Visp egg og sukker stivt. Marengsen skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten av det skjer noe. Bre marengsen over kakene. “Løft” marengsen litt med slikkepotten. Strø så over hakkede mandler og sett kakene midt i ovnen. Stekes i ca 20 min. Sjekk om de er ferdige.

 

Fyll:

5 dl vaniljekrem

2 dl kremfløte

2 ts vailjesukker

6 dråper romessens

Visp fløten til krem og bland denne inn i vaniljekremen. Tilsett romessensen og visp inn vailjesukkeret. Om du vil at fyllet skal være litt stivere lager du dette først, og setter det i kjøleskapet.

Legg den ene kaken  på fat, bre over fyllet og legg den andre kaken oppå med mandlene opp. Jeg har lagt mine i en paiform, så slipper du at ting flyter utover.

Mellom mine to lag har jeg lagt masse friske jordbær i skiver og litt blåbær. Dette har jeg også brukt som pynt rundt.

Lykke til og god fest! 🙂

No Comments to “Verdens beste kake/Kvæfjordkake”

Leave a Reply