Karvekålsuppe

May 21, 2012

For en herlig helg dette har vært!

På søndag var vi på sauegjordet og der fikk jeg plukket en del Karvekål og i går har jeg stått i solen og renset og kost meg. Suppe har jeg laget av den, og den ble så god! Akkurat slik morfar laget den for mange år siden:-)

Funfact fra Husmoren: Karvekål er en toårig plante, den er et ugress og blir brukt som krydder og til supper/vellinger på samme måte som spinat. Den må ikke forveksles med Hundekjeks som ligner. Den har hvit rot, litt av denne er fin å få med når du plukker planten, for den gir god smak! Jeg har plukket mine planter på et beite for dyr.

Karvekål på bildet over (fra Google)

Hundekjeks på bildet over (fra Google)

Husmorens Karvekålsuppe etter morfar:-)

Dette trenger du til 4 pers

  • 50 gr smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 dl vann
  • 3 terninger med grønnsaksbuljong/evt kyllingbuljong
  • 2,4 dl karvekål, finhakket
  • 4 egg
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du

Først må karvekålen renses. Alt brunt/jord på stilken må skjæres bort, gress, vissne blader etc må fjernes. Så skal den skylles i minst tre vann med iskaldt vann. Jeg fylte kummen på kjøkkenet og hadde karvekålen i dørslag for å få kontroll. Ta litt om gangen.

Når dette er gjort kan du ta den på en håndklede for å tørke den litt.

Så har du den i foodprossessor og finhakker den. Den skal være så finhakked som du får den.

Så smelter du smør i en gryte og rører inn mel og vann for å lage en gjevning. Tilsett så buljongterningene og la koke drøyt fem min for å få bort melsmak og løse opp buljongen. Ha i en skvett melk eller matfløte og smak til med hvittpepper/salt. Ha så i karvekålen og la koke i ca 10 min.

Hardkok eggene og skrell de. De skal deles i to. Pisk fløten til krem og ha i en skål.

Server suppen med egg og en skje krem i. Smaker nydelig!

En smak av vår og forsommer <3

2 Comments to “Karvekålsuppe”

  1. vicky says:

    nam karvekål suppe er så utrolig godt. minner meg sånn som Amalie..:) Markus har også laget det mye!! deilig! 🙂

Leave a Reply