After Eight cupcakes (mini-cupcakes)

May 9, 2012

Ah! I går lagde HC og jeg de beste cupcakesene jeg har smakt noen gang! Han proklamerte i går morges at når han kom hjem fra barnehaven ville han gjerne bake sjokolademuffins, og det syntes jeg var helt ok, så da prøvde vi oss på noe nytt. After Eight cupcakes… Nam! Vi gjorde om oppskriften en del, lagde mini-cupcakes i stedenfor (det er jeg glad for, tror de kan bli for mye om de er i stor størrelse), og var veldig fornøyde med resultatet begge to! 🙂

Husmoren og HC sine After Eight mini-cupcakes

Dette trenger du

  • 50 gr  romtemperert smør
  • 50 gr mørks sjokolade
  • 0,75 dl sukker
  • 1 egg
  • 0,25 dl kakao
  • 0,75 ts bakepulver
  • 0,75 dl hvetemel
  • 2 ts kaffe
  • 2-3 ss melk
  • 3 stk after eight sjokolader

Slik gjør du

Start med å sette ovnen på 180 grader.

Smelt smør og mørk sjokolade i microen. Bruk litt lav styrke i mocroen, bruk heller lenger tid.

Når det er smeltet har du det opp i en bakebolle og visper det sammen for hånd med en visp. Når det er godt blandet tilsetter du egget og visper også dette godt sammen. Visp så inn sukkeret, visp bare for hånd.

Bland sammen melet, kakaoen og bakepulveret og hell dette litt og litt opp i bollen mens du rører det sammen. Når dette er rørt gjevnt sammen så tilsetter du kaffen og melken. Rør godt til du har en gjevn røre.

Sett ut 12 små minimuffinsformer i et minimuffins-brett. Del de tre after eightene i fire.

Så fyller du 1 ts røre i hver form. Legg så en kvart after eight opp i hver form og etterfyll så med røre.

Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 15-20 min. Sjekk med en kakepinne, når den er nesten ren er de ferdige. De skal være litt myke i midten!

Ta de ut av ovnen, la de stå i brettet et par min før du har de over på rist for avkjølig.

Dette trenger du til glasur

  • 5 stk after eight sjokolader
  • 25 gr mørk sjokolade
  • litt matfløte (OBS! Tidligere har jeg sagt 0,75 dl, dette viser seg å være vanskelig, se ny info litt lenger ned. I kommentarfeltet er det bemerket at det er for mye fløte, dette er nå rettet, så “litt matfløte” er det som stemmer 🙂 )

Slik gjør du

Legg all sjokoladen i en skål og ha opp i litt(!) matfløte og smelt det i micro på samme måte som du gjorde med ingrediensene til deigen. Spe så på med mer fløte til du har en litt rendene konsistens. La denne avkjøle seg en times tid i kjoleskap, eller til du har en glasur du kan helle på muffinsene med teskje, men som ikke flyter nedover 🙂 <- Dette er ny info, rettet etter en nyttig kommentar på fløte-mengden!

Rør glasuren god sammen til den er blank. Legg en teskje glasur oppå hver av mini-cupcaksene. Jeg har i tillegg lagt på noen perlemors-kuler til pynt:-)

Da er de ferdige og det er bare å sette i gang å nyte! De er SÅ gode!! 😀

2 Comments to “After Eight cupcakes (mini-cupcakes)”

  1. Susanne says:

    Hei. Da har jeg prøvd meg på disse. Men jeg får ikke til glasuren. Den blir bare helt rennende. Hva er det jeg gjør galt? Først brukte jeg kremfløte og 4 doblet oppskriften. Det ble helt rennende. Så gikk jeg å kjøpte matfløte og laget det akkurat slik det står. Det ble også rennende. Laget den derfor rennende og satte den i fryseren en stund, men det ble ikke tykkere av den grunn. Til slutt mikset jeg bare fløte til krem og mikset videre inn sjokolade/after eight blandingen. Det ble heller ikke helt vellykket, men det får gå…
    Men cupcaksene ble vellykket 🙂 Jeg som hadde gledet meg til å lage disse…

    • Hei! Vet du hva, dette er en veldig(!) bra tilbakemelding, som jeg helt har GLEMT å rette opp i inni opprskiften!! Første gang jeg laget denne glasuren ble det helt perfekt. Det er fra den gangen jeg tok bildene, som du ser ble glasuren helt topp! Andre gang, samt nå på st.hans når jeg laget til et 40års-lag opplevde jeg nøyaktig det samme som deg! Skjønner ingen ting av hva som skjer, især ikke når det funket som fjell første gang. Men det jeg endte med å gjøre var å begynne på nytt, smelte kun sjokoladen og det og så bare spe på med matfløte til jeg hadde passe konsistens. Jeg lot da min være litt flytende og så avkjølte jeg den bare en times tid til den var enkel å legge på med teskje uten at den fløt utover. Sånn som på bildene. Tusen takk for at du minnet meg på dette, oppskriften skal bli rettet med det samme! 🙂
      Masse lykke til og håper du tør prøve deg igjen – de er HIMMELSKE med glasuren på!!! 😀
      God sommerklem fra Danmark (derav sent svar)

Leave a Reply