Her kommer nok en oppskrift laget av meg personlig. Det er jo det jeg liker best, å skape mine egne retter og oppskrifter! Denne paien ble vedig god og veldig enkelt er det også! Godt tips for dere som har litt liten tid er å spare litt til dagen etter, så har dere lunsj i samme slengen:)
Husmorens pai med bacon og skinke
Dette trenger du
- Paideig til vanlig paiform. (lag selv elle kjøp ferdig)
- 0,5 pakke smårettskinke
- 1 pakke smårettbacon
- ett beger matfløte
- 4 dl revet ost
- 1,5 dl purre
- 3 sjarlottløk
- 2 fedd hvitløk
- 3 egg
- salt&pepper
- en klype muskattnøtt
- en klype allehånde
- 2 ss mozerella
Slik gjør du
Om du lager paideigen selv må denne lages noen timer i forveien så den får avkjølt seg i kjøleskap.
Kle en paiform med deig og prikk den med en gaffel.
Ha egg og fløte i en skål og pisk med en gaffel. Krydre med salt, pepper, muskattnøtt og allehånde. Ha oppi 1 dl revet ost. Nå dette er blandet heller du det i paien. Ha oppi bacon og skinke og bland det inne. Pass på å være forsiktig så du ikke lager hull i deigen.
Skjær purre og sjarlottløk i tynne ringer og bland det inn. Til slutt skjærer du mozerellaen i små biter og blander i. Til slutt strør du resten av osten over. Stekes på 190 grader midt i ovnen til den er gyllen.
Server gjerne med en god salat! Vi hadde salat bestående av cherrytomater, mais, minimais og mozerella. Lagde en rømmedressing med sitron og urtesalt til å ha over.
Lykke til og vel bekomme! 🙂