Husmorens pai med bacon og skinke

April 12, 2012

Her kommer nok en oppskrift laget av meg personlig. Det er jo det jeg liker best, å skape mine egne retter og oppskrifter! Denne paien ble vedig god og veldig enkelt er det også! Godt tips for dere som har litt liten tid er å spare litt til dagen etter, så har dere lunsj i samme slengen:)

Husmorens pai med bacon og skinke

Dette trenger du

  • Paideig til vanlig paiform. (lag selv elle kjøp ferdig)
  • 0,5 pakke smårettskinke
  • 1 pakke smårettbacon
  • ett beger matfløte
  • 4 dl revet ost
  • 1,5 dl purre
  • 3 sjarlottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • salt&pepper
  • en klype muskattnøtt
  • en klype allehånde
  • 2 ss mozerella

Slik gjør du

Om du lager paideigen selv må denne lages noen timer i forveien så den får avkjølt seg i kjøleskap.

Kle en paiform med deig og prikk den med en gaffel.

Ha egg og fløte i en skål og pisk med en gaffel. Krydre med salt, pepper, muskattnøtt og allehånde. Ha oppi 1 dl revet ost. Nå dette er blandet heller du det i paien. Ha oppi bacon og skinke og bland det inne. Pass på å være forsiktig så du ikke lager hull i deigen.

Skjær purre og sjarlottløk i tynne ringer og bland det inn. Til slutt skjærer du mozerellaen i små biter og blander i. Til slutt strør du resten av osten over. Stekes på 190 grader midt i ovnen til den er gyllen.

Server gjerne med en god salat! Vi hadde salat bestående av cherrytomater, mais, minimais og mozerella. Lagde en rømmedressing med sitron og urtesalt til å ha over.

Lykke til og vel bekomme! 🙂

 

Leave a Reply