Her kommer en liten søndagsoppskrift Greger vekket meg med i påsken!
Oppskriften har han fra sin mor, og disse rundtykkene har jeg gjevnlig fått høre om gjennom hele forholdet vårt;) Så det er klart det var med en viss forventling jeg satte meg til bordet for å spise påskefrokost! Da hadde min bedre havdel og lille HC vært våkne i flere timer og bakt… Jeg er heldig!
Svigermors rundstykker
Dette trenger du
- 75 gr smør
- 1 pakke gjær
- 1 ts salt
- 1 l melk
- 0.5 l sammalt grov hvete
- 0,5 l rug
- 1 l hvetemel
Slik gjør du
Bland alt det tørre, smelt smøret og ha det i bakebollen sammen med lunken melk. Når deigen er gjevn og fin lar du den heve til dobbel størrelse under plast.
Trill ut rundtykker og la etterheve med klede over vannbad i 20 min. Stekes i 8-10 min eller til de er gylne på 225 grader.
De er supergode!
God søndag 🙂