Svigermors deilige rundstykker

April 15, 2012

Her kommer en liten søndagsoppskrift Greger vekket meg med i påsken!

Oppskriften har han fra sin mor, og disse rundtykkene har jeg gjevnlig fått høre om gjennom hele forholdet vårt;) Så det er klart det var med en viss forventling jeg satte meg til bordet for å spise påskefrokost! Da hadde min bedre havdel og lille HC vært våkne i flere timer og bakt… Jeg er heldig!

Svigermors rundstykker

Dette trenger du

  • 75 gr smør
  • 1 pakke gjær
  • 1 ts salt
  • 1 l melk
  • 0.5 l sammalt grov hvete
  • 0,5 l rug
  • 1 l hvetemel

Slik gjør du

Bland alt det tørre, smelt smøret og ha det i bakebollen sammen med lunken melk. Når deigen er gjevn og fin lar du den heve til dobbel størrelse under plast.

Trill ut rundtykker og la etterheve med klede over vannbad i 20 min. Stekes i 8-10 min eller til de er gylne på 225 grader.

De er supergode!

God søndag 🙂

Leave a Reply