Husmoren lager Empanadas til middag!

March 13, 2012

Mmm Empanadas! Det er jo så godt:D Empanadas kommer fra Sør-Amerika og er små innbakte paier med deilig fyll. Jeg lagde ikke mine så spicy for det var bare HC og meg i dag og i og med at han er 4 år, så kjørte jeg ikke på med veldig mye chilli. Skriver ned det jeg hadde i, så kan jo du krydre etter eget ønske! Greger jobber sent i dag og siden det er hyggeligere å komme hjem til fersk mat enn middagsrester som varmes igjen, så laget jeg bare noen. Resten skal jeg lage etterpå så han får nylaget middag når han kommer:)

Jeg elsker Ann Taintor, men her tar hun for første gang gang feil. Jeg lager selvsagt alle middagsmåltider til min mann.

Empanadas

Dette trenger du til deigen

  • 250 gr smør
  • 200 gr hvetemel
  • 4 ss vann

Dette trenger du til fyllet

  • 1 pakke kjøttdeig
  • 5 charlottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts karve
  • 1/5 ts chilli
  • 1 ts malt koriander
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks brune bønner
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 pisket egg

Slik gjør du

Start med å lage paideigen. Denne må knas godt sammen med hendene. Når den er blitt til en gjevn deig pakker du den inn i plast og legger den i kjøleskapet.

Stek kjøttdeigen i stekepanne sammen med hakket charlottløk. Når dette er stekt tilsetter du karve, chilli og malt koriander. La dette surre et par min. I mens finhakker du hvitløken og har den i pannen. Hell alt over i en stor gryte og tilsett bønner og tomat. Nå skal dette koke uten lokk til alt vannet er kokt bort!

Når vannet er kokt bort trekker du gryten av platen. Sett ovnen på 200 grader. Ta ut paideigen og kjevle den ut til 3 mm. Ta en bolle som er ca ti cm i diameter og sett på hodet på deigen. Skjær ut sirkler. Nesten midt i disse legger du en skje av fyllet. Nedenfor pensler du på et “smil” med vispet egg. Brett over fra den andre siden og lim sammen ved å trykke oversiden mot eggesmilet. Legg på plate med bakepapir og  pensle med litt egg. Stekes til de er gylne, ca 10 min.

Server med salat til, evt noe å dippe i? Du bestemmer! Deilig smaker det:-) Og dette skal selvsagt HC få i matpakken i morgen, for de fungerer ypperlig til å spise med hendene.

2 Comments to “Husmoren lager Empanadas til middag!”

  1. Cecilie says:

    Hei.
    Jeg prøvde meg på disse, men deigen ble så klissete at jeg ikke kunne kjevle den ut engang….Hva har jeg gjort feil?
    Spedde på med masse mel slik at den var lettere å arbeide med. De står nå i ovnen og jeg er spent på resultatet.
    Dine ser nydelige ut!!

    • Hei Cecilie! Har vært å gått Besseggen, så fikk ikke sett dette før nå. Ble de fine oggode til slutt? 🙂 Jeg ville gjort akkurat slik du gjorde, spedd på med mer mel, men det er en balanse der, for blir det for mye blir de tørre og sprekker, og da renner fyllet ut… Men du hadde den i kjøleskap før du begynte å jobbe med den? 🙂

Leave a Reply