Lasagne alla Husmoren

March 12, 2012

På fedag hadde vi Lasagne til middag! Det er vanligvis svært populært, og dette var intet unntak! My love blir alltid så glad når jeg lager det, for det tar ganske lang tid og da føler han at jeg gjør litt ekstra stas på ham. Her hjemme har vi et svært verdikonservativt hjem, og det nyter vi alle godt av. Greger jobber fra 8 til 17, jeg er delvis hjemme og har alltid maten klar når han kommer hjem. HC som går i barnehaven blir ofte levert sent og hentet tidlig, mens Tia som går på skolen må følge skoletidene. Barna får som regel med seg noe hjemmelaget i matpakken og alle nyter godt av at mor er Husmor og lidenskapelig opptatt av mat, hjem og familie. Og meg selv. Meg. Meg. Meg. 😉 Greger er forresten glad for at jeg er lideskapelig opptatt av han også.. Men det har ingen ting med Lasagne å gjøre…

Lasagne alla Husmoren

Dette trenger du

  • kjøttdeig
  • olje til steking
  • 1 gul løk
  • 1/2 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 champinjonger
  • 1 boks hakkede tomater
  • krydder: Oregano, Basilikum, Timian, Salt & Pepper
  • 50 gr smør
  • mel
  • 5 dl melk
  • muskatnøtt
  • lasagneplater
  • revet ost

Slik gjør du

Start med å kutte opp løken. Ha den i stekepanne med olje og surr den til den er blank. Ha hvitløken i en hvitløkespresse og ha det i stekepannen. Når løken er blank tar du den i en stor gryte. Stek så kjøttdeigen, krydre med salt og pepper. Hakk opp soppen og ha i gryten. Når kjøttdeigen er stekt har du i den også. Tilsett de hakkede tomatene, oregano, basilikum og timian.

I en annen gryte smelter du smøret, rører inn litt mer og så melk. Lag en gjevning, ikke for tykk, det skal være saus. Kok i fem min og tilsett litt muskatnøtt.

Legg først et lag kjøttsaus, lasagneplater, hvitsaus, kjøttsaus, lasagneplater, hvitsaus, kjøttsaus osv i en ildfast form. Strø over revet ost.

Legg over sølvfolie og stek ved 220 grader i 20 min. Ta av folien og stek 20 min til.

Jeg lagde litt ekstra så jeg fikk to små former til som jeg stekte. Disse ligger nå i fryseren og venter på en dag hvi har dårlig tid og det er kjekt å varme litt sunn fastfood:-)

Server med en god salat eller varme rundstykker med hvitløkssmør.

2 Comments to “Lasagne alla Husmoren”

  1. janna says:

    Denne så god ut! 🙂 Lasagne er alltid godt; en favoritt her i huset som alltid gjør stor lykke når den blir servert. Jeg lager alltid store porsjoner, for lasagne er vel en av de rettene som bare blir bedre av å stå…

  2. […] Lasagneoppskriften min finner du her: http://www.fannyshusmorskole.no/2012/03/12/lasagne-alla-husmoren/ […]

Leave a Reply