Husmorens Ravioli

March 13, 2012

God formidag! Her kommer søndagens middag litt på etterskudd. Har ligget over en uke med feber nå, så TTT, Ting Tar Tid..

På søndag hadde vi en slapp og lang dag, satt å koste oss med bryllupsinvitasjonene og endte til slutt i sofaen med Mad Men på tv. Dette er mitt favorittprogram! Mad Men er blitt lagt til starten av 60tallet og New Yorks reklamebransje. Helt i min gate hva verdier (om du ser bort i fra den ørlille biten med at menn var utro og kvinner ikke brukte hodet sitt), kvinnenes garderobe for det til å gløde i lommeboken min og jeg kan nyte time etter time med drømmerier. Herlig! Og mellom slagene laget jeg Ravioli. Denne er laget helt ut i fra min egen intuisjon og ble virkelig bra! Her er den:

Husmorens Ravioli

Dette trenger du

  •  300 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 egg
  • 1 ss olivenolje
  • evt litt vann
  • 1 pakke kjøttdeig av svin
  • litt purre
  • tre skiver squash
  • to fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • friske krydderurter (bailikum og timian f.eks)
  • 1 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Start med å ha kjøttdeigen, vann, 2 ss olivenolje, krydder, salt, pepper, grønsaker og hvitløk opp i en foodprossessor og kjør til blandingen er helt fint malt. Det skal bli “mos”. Når den er det legger du den over i en liten bolle og setter i kjøleskapet.

Så er det på tide å lage pastadeigen. Hell melet på benkeplaten i en liten haug. Grav ut en fordypning i midten og ha i eggene. Jobb deigen sammen med olje og salt. Deigen skal være lett å jobbe med og kjevle ut når den er ferdig. Juster evt mel/vann etter hva du trenger.

Når deigen er ferdig deler du den opp i fire emner. Hvert emne skal kjevles ut på benkeplate strødd med mel. Kjevl ut så du får en rektangulær leiv og få den så tynn som du klarer. Er den for tykk bli ravioliene litt vel mektige..

På den ene halvdelen legger du små klumper fyll. Bruk en teskje og la det være drøyt 2 cm mellom hver. Så bretter du den andre halvdelen over og klemmer forsiktig ned mellom alle klumpene. Skjær løs med en kniv/tannhjul i et rutenett og klem hver og en godt sammen. Mine ble det luft i, så jeg prøvde å klemme ut den. Det er viktig at du klemmer godt sammen, ellers kommer det inn vann og fyllet renner ut i kjelen..

 

Når alle er ferdige koker du opp en stor gryte med saltet vann. Bruk en sleiv og legg de forsiktig ned i det kokende vannet. Kokes i 6 min.

Server rykende varmemed ostesaus, spinat og pinjekjerner eller en annen saus du liker!

Leave a Reply