Dinosaurkjeks

February 10, 2012

Jeg har en sønn. Han heter Hans Christian og er 4 år. Lille store HC er like lidenskapelig som sin mor, mens der min lidenskap retter seg mot alt som er søtt og syndig så retter hans seg mot dinosaurer. Her i huset kan en hver diskusjon rundes av med at “uansett, det gjør dinosaurene” og det er svært lite gehør for at samtlige dinosaurer er døde; da det MÅ jo finnes en igjen vi kan dra å hilse på?!

Som mine blogglesere etterhvert vil få innblikk i så er jeg en svært dedikert (hus)mor. Så når HC er syk og vil kose seg (bake), så gjøres selvsagt dette på hans premisser! Og denne gangen – da ble det så klart Dinosaurkjeks!

 

Dinosaurkjeksene er laget med lime og smaker faktisk riktig så godt! Jeg spiser de til en deilig kopp te, min forlovede spiser de til frokostkaffen (midt-på-natten-kaffen, 06.00) og HC tok med seg 20 stk og delte ut i barnehaven:-)

Slik gjorde vi det:

Ingredienser

  • 250 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 75 gr romtemperert usaltet smør i små terninger
  • 150 gr sukker
  • 2,5 ss ferskpresset limesaft
  • fint revet skall av 2 lime (husk å skrubbe de godt under varmt vann først!)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 sammenvispet romtemperert egg
  • 1 romtemperert eggeplomme

Sett stekovnen på 170 grader og legg bakepapir på to plater.

Ha mel og bakepulver i en bolle og bland godt med miksmaster. Tilsett smøret og kjør til du har en finkornet masse. Tilsett sukkeret og bland inn dette og tilsett så resten av ingrediensene. Bland alt sammen til en gjevn deig. Bruk evt hendene. Legg så deigen en times tid i kjøleskapet.

Så kjevler du ut på en melet bakeplate og trykker ut kjeksene. HC var så heldig å få dinosaurpepperkakeformer til jul, så det er det vi har brukt. Men alle andre pepperkakeformer går så klart an! Hva med noen søte små hjerter nå når det både nærmer seg morsdag og valentine?

Stek kakene i ca 7 min eller til de begynner å bli gylne. La så kakene hvile noen minutter på brettet før du tar de over på en rist.

Lykke til! 🙂

Leave a Reply