Horn med ost og skinke

October 6, 2011

Disse hornene er skjønne! Og det er akkurat dette jeg skal spise til frokost ( i mangel på en mann å sette tennene i. Eller vent litt… Det har jeg jo!) i morgen!
Hornene kan kan selvsagt varieres. Du kan bruke grovere meltype, ha i syltetøy i steden for ost og skinke og du kan jo for eksempel ha valmuefrø på toppen?

Dette er en oppskrift jeg har fra moren min. Da jeg var liten bakte vi ofte disse og koste oss etterpå:-) Da jeg var liten var jeg akkurat som sønnen min er nå; å bake var selve definisjonen på kos!

Dette trenger du:
1,5 l hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
50 gr (en pose) gjær
5 dl melk
50 gr smør/margarin

Gulost
Kokt skinke
Oregano

Smelt smøret og bland inn melken. Blandingen skal være 37c. Test på håndleddet ditt, føles det behagelig er det riktig temperatur.
Tilsett så mel, sukker, salt og gjær (det kan lønne seg å blande det tørre på forhånd). Arbeid deigen sammen tild en blir smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plast og la den heve i 30 min

Neste gang du er på hotell – ta med deg en av dusjhettene som hotellet gir bort. Denne er perfekt å bruke som heve-plast! Bare å trekke den over bollen 🙂 Etterpå vasker du den i zalo-vann og lar renne av seg. Og jeg hever alltid mine ting over kjølesakpet, for der er det varmt. Hvor hever du dine deiger? 🙂

Del deigen opp i 4 og kjevle hvert av emnene ut på melet bort. Det skal være et par mm tykt. Bruk en kniv (enklest med pizza-hjul) og skjær opp som om du ville skåret opp en pizza. Dette vil gi deg trekanter. I hver av trekantene, der de er bredest (ytterst av “pizzaen”), legger du et par skiver gulost, en halv skive kokt skinke og drysser over litt oregano. Så ruller du hornene sammen og lar den lille spissen ytterst bli liggende under. Da fester de seg bedre:) Legg hornene på en bakeplate med bakepapir og dekk til med et rent kjøkkenhåndklede. La de heve i 30 min.

Pensle så hornene med egg eller melk og stek de midt i ovnen på 225c i ca 20 min.

God frokost til alle!

1 Comments to “Horn med ost og skinke”

  1. Romeo says:

    ser godt ut, må prøves en dag 🙂

Leave a Reply