Lapper til frokost

February 10, 2012

Jeg har ryddet i kjøleskapet mitt, det var en interessant affære… I fryseren er det jo til en hver tid en haug UFOer (Uidentifiserte frossne objekter) og i kjøleskapet mitt var det ikke stort bedre må jeg inrømme… Det var utrolig mye marinader, dette er fordi jeg bruker de som smaksforsterkere når jeg komponerer mine egne marinader. Så var det er par pakker uåpnet majones; dette forundret meg litt siden jeg aldri (nesten aldri) bruker majones. I tillegg fant jeg utrolig mye sjokolade! Utover dette så var det helt normalt lite ryddig der… Men nå! Nå er det fint og lekkert der inne! Og da ble jeg inspirert igjen…

…Denne gangen ble jeg  inspirert til å steke lapper til frokost! Så nå gleder vi oss til frokost i morgen! Ingen ting slår lapper med hjemmelaget jordbærsyltetøy:-)

Dette trenger du:

Ca 1,5 dl mel
1 ts bakepulver
1 ss sukker
0,75 ss kardemomme
1 egg (pisk det litt først)
1,5 ss rømme
2,5 dl melk
1 ss smeltet smør

Visp eggene. Smelt smøret, bland det tørre og visp så alt sammen. Når rørern er gjevn (den er relativt flytende, og rømmen vil være som bittesmå klumper) dekker du til med et klede og lar den stå å svelle i en drøy halvtime. Rør så rundt det par ganger og stek lappene dine. (Små pannekaker). Om du heller røren veldigs akte og forsiktig er det fullt mulig å få de tykke og gode.

I lappene kan du selvsagt bruke en annen meltype (ikke veldig grovt), røre inn bær eller frukt. Dette må i såfall være finhakket.

God frokost og god helg!

Leave a Reply