Kanlsnurrer:-)

March 6, 2012

På søndager har vi fast bakedag hos oss, da også, og denne søndagen ble det kanelsnurrer. Det ble en riktg så koselig affære med HC på 4 år som medhjelper:-) Oppskriften er en moderert bolledeig og så bruker jeg hakkede mandler i mine. I stedenfor å smøre med smør går det også an å smøre med vaniljekrem – nam!

Kanelsnurrer

Dette trenger du

  • 25 gr gjær
  • 100 gr smeltet smør
  • 500 gr mel
  • 2 ss(!) kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 110 gr sukker
  • 3.5 dl melk
  • mykt smør til å smøre på deigen
  • kanel
  • sukker
  • hakkede mandler

Slik gjør du

Bland først sammen alt det tørre. Så varmer du melk og smør sammen og heller dette oppi bollen mens du visper med mixmaster. Elt alt sammen til du har en gjevn og glatt deig. Spe evt på med mere mel om du trenger det. Når deigen er het fin lar du den heve under plast i en time.

Når deigen er hevet deler du den i fire. Hver av de fire emnene skal gjevles ut til et avlangt rektangel.

Så smører du på med smør, strør på godt med sukker og kanel og hakkede mandler.  Rull så deigen sammen. Rull fra kortenden!

Når du har rullet den sammen til en pølse tar du en kniv og skjærer den opp. Hver bit bør vare ca 4 cm lang. Sett bitene på bakeplate med papir og trykk litt på toppen. La de heve i 20 min. under klede. Sett ovnen på 220 grader.

Stekes i ca 10-12 min og avkjøles på rist. Jeg liker ikke å pensle mine, men om du vil pensle med egg eller melk gjør du selvsagt det!

God fornøyelse! 🙂

Leave a Reply