Marshmallow – The Twist!

July 14, 2013

Da har vi kommet hjem fra fjellet der planen var å få blogget masse av herlighetene som den siste tiden har blitt laget, men med 3G til å le seg ihjel av ble ikke akkurat det noe av… Men nå er vi tilbake i Oslo, solen skinner, det er ferie, planene er lagt og dere skal få oppskriften på superdigge marshmallows-twists med frisk smak av sitron!

Husmorens Marshmallow-twist med syrlig sitronsmak

Dette trenger du

  • 450 gr sukker
  • 1,2 dl vann
  • 3 ss mais-sirup
  • 25 gr gelatinpulver
  • 1 dl kaldt vann
  • 2 eggehvitter
  • 1 klype salt
  • 1 liten ts sitronsyre evt. 2 ts sitronsaft
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl maizenna
  • 1 dl melis
  • Pasta-farver x 3
  • termometer
  • tre sprøyteposer med liten tip/hull
  • bakepapir
  • formfett-spray

Slik gjør du

Teip fast et ark med bakepapir på bordet/kjøkkenbenken og spray godt med formett. Sett tre sprøyteposer i tre glass så de er klare til å fylles.

Start med å ha sukker, vann og maissirup i en kjele og varm opp til 115 grader, start litt rolig så det ikke svir seg.  I mens rører ut du gelatinpulveret i 1 dl kaldt vann. La stå på vent.

Mens sukkerblandingen varmes opp stivpisker du eggehvitter tilsatt litt salt. Når de er helt stive har du i sitronsyre/sitronsaft. Når sukkerblandingen er varm nok rører du forsiktig inn geatinen så den smelter og så heller du det hele i en tynn stråle opp i de stivpiskede eggehvittene, alt mens du pisker. Pisk dette i ti min til det har ca dobbel størrelse! Tilsett så vaniljeekstrakten. Når du har en tykk og fin marshmallow fordeler du den i tre boller og tilsetter ønsket farve. Fyll så i sprøyteposene, men ikke for fulle, da tyter det ut fra toppen 😉

Sprøyt ut så én og én farve i lange rader på bakepapiret. Sprøyt hver farve to ganger oppå hverandre, sprøyt først den ene 2 ganger, så den andre inntil den første 2 ganger og tilslutt den tredje farven oppå de to første 2 ganger. La så det hele ligge i minst en time.

Bland sammen maizenna og melis i en bolle og ta godt på fingrene. Tvinn så marshmallowsradene og fest de på hver side med feks å sette et glass oppå, så de ikke tvinner seg ut igjen. La de ligge mist én time til for å feste seg. Sikt så over med maizenna/melis og klipp i ønsket lengde, dryss over maizenna/melis igjen og ha det hele over i et dørslag. Rist av alt overskudds maizennaen/melisen og ha de over i en lufttett boks. Oppbevares mørkt i 2 uker, men så lenge varer de ikke 😉 Supergode!

marshmellowsCollage

Nam!

marshmallows2

Håper du ble fristet til å prøve! 🙂

marshmallows3

Fortsatt god søndag!

-So long, Husmoren

Leave a Reply