Real American Pizza

July 16, 2013

Pizza for meg er én av tre ting: Skikkelig Italiensk Pizza, en tykk og god Amerikansk Pizza med masse digg fyll og rømmedressing eller fyllesykepizza, også kalt frossenpizza. Hjemme hos oss har vi laget mye italiensk pizza for tiden med deilig tynn og sprø bunn, så det var utrolig godt å kline til med en skikkelig Real American Pizza! 🙂 Oppskriften på deigen er fra da min bedre halvdel var barn, og denne har frem til nå vært en godt bevart hemmelighet, men den er alt for godt til at ikke andre også skal få gleden av den!

 american-flag

Husmorens Amerikanske Pizza

Dette trenger du

Deig:

  • 4 dl vann
  • 5 ss olivenolje
  • 25 gr (0,5 pakke) fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 800 – 1000 gr hvetemel

Saus:

  • 3 store tomater
  • 140 gr tomatpuré
  • ltt chilli
  • 1 charlottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss friske oreganoblader
  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 dl olivenolje

Fyll:

  • pepperoni
  • chorizzo
  • bacon
  • grønne oliven
  • sjampinjong
  • charlottløk/rødløk
  • oster: gulost, cheddar og mozerella
  • frisk rucola

Rømmedressing:

  • 1 boks lettrømme
  • 1 ts pizzakrydder
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts olivenolje

Slik gjør du

Start med å smuldre opp den ferske gjæren og varm vannet og olivenoljen til 38-39 grader. Hell vannet opp i en bakebolle og rør ut all gjæren. Tilsett saltet og så melet litt etter litt. Pass på at det ikke blir for mye! Deigen skal kunne slippe bollen, men den må være litt klissete inni, så den hever seg godt! Hev på et lunt sted i 45-60 min. På sommeren holder det som regel med 45 min.

I mens lager du sausen. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en fin saus.

Lag så rømmedressingen ved å ha i krydder, presset hvitløk og olje. Rør godt og sett i kjøleskap til servering!

Når deigen er ferdig hevet har du den over på melet plate og kjevler den ut så den passer i en langpanne med bakepapir. Kjevle den ca 1 cm tykk og la kantene være noe tykkere, vær også forsiktig når du kjevler kantene fordi de skal bli ekstra luftige og denne luften presser du ut om du kjevler for mye!

Legg den over på platen og smør på sausen.

americanpanpizza2

 

Ha så på ost, løk og oliven og ha kjøttet på til sist. Vent med osten. Sett pizzaen midt i ovnen på 220 grader (ikke varmluft) i ca 15-20 min.

americanpanpizza

Riv osten så den er klar. Jeg bruker 1/3 vanlig gulost, 1/3 cheddar og 1/3 mozerella. Legg så på osten og sett pizzaen tilbake i ovnen i ca 7 min til.

Serevers rykende varm med frisk rucola på toppen og med digg rømmedressing til! 🙂

americanpanpizza5

Enjoy your real american pizza!

americanpanpizza4

Husmortips: Blir det litt deig til overs så lag små minipizzaer, stek i 10 min (med ost) og avkjøl. Legg i fryseren og ta opp ved behov. Tin de og stek i 10 min til og du har superdigg lunsj!

americanpanpizza1

Ser det ikke godt ut?! 😀

Leave a Reply