Pizza for meg er én av tre ting: Skikkelig Italiensk Pizza, en tykk og god Amerikansk Pizza med masse digg fyll og rømmedressing eller fyllesykepizza, også kalt frossenpizza. Hjemme hos oss har vi laget mye italiensk pizza for tiden med deilig tynn og sprø bunn, så det var utrolig godt å kline til med en skikkelig Real American Pizza! 🙂 Oppskriften på deigen er fra da min bedre halvdel var barn, og denne har frem til nå vært en godt bevart hemmelighet, men den er alt for godt til at ikke andre også skal få gleden av den!
Husmorens Amerikanske Pizza
Dette trenger du
Deig:
- 4 dl vann
- 5 ss olivenolje
- 25 gr (0,5 pakke) fersk gjær
- 1 ts salt
- 800 – 1000 gr hvetemel
Saus:
- 3 store tomater
- 140 gr tomatpuré
- ltt chilli
- 1 charlottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss friske oreganoblader
- 1 neve frisk basilikum
- 1 dl olivenolje
Fyll:
- pepperoni
- chorizzo
- bacon
- grønne oliven
- sjampinjong
- charlottløk/rødløk
- oster: gulost, cheddar og mozerella
- frisk rucola
Rømmedressing:
- 1 boks lettrømme
- 1 ts pizzakrydder
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts olivenolje
Slik gjør du
Start med å smuldre opp den ferske gjæren og varm vannet og olivenoljen til 38-39 grader. Hell vannet opp i en bakebolle og rør ut all gjæren. Tilsett saltet og så melet litt etter litt. Pass på at det ikke blir for mye! Deigen skal kunne slippe bollen, men den må være litt klissete inni, så den hever seg godt! Hev på et lunt sted i 45-60 min. På sommeren holder det som regel med 45 min.
I mens lager du sausen. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en fin saus.
Lag så rømmedressingen ved å ha i krydder, presset hvitløk og olje. Rør godt og sett i kjøleskap til servering!
Når deigen er ferdig hevet har du den over på melet plate og kjevler den ut så den passer i en langpanne med bakepapir. Kjevle den ca 1 cm tykk og la kantene være noe tykkere, vær også forsiktig når du kjevler kantene fordi de skal bli ekstra luftige og denne luften presser du ut om du kjevler for mye!
Legg den over på platen og smør på sausen.
Ha så på ost, løk og oliven og ha kjøttet på til sist. Vent med osten. Sett pizzaen midt i ovnen på 220 grader (ikke varmluft) i ca 15-20 min.
Riv osten så den er klar. Jeg bruker 1/3 vanlig gulost, 1/3 cheddar og 1/3 mozerella. Legg så på osten og sett pizzaen tilbake i ovnen i ca 7 min til.
Serevers rykende varm med frisk rucola på toppen og med digg rømmedressing til! 🙂
Enjoy your real american pizza!
Husmortips: Blir det litt deig til overs så lag små minipizzaer, stek i 10 min (med ost) og avkjøl. Legg i fryseren og ta opp ved behov. Tin de og stek i 10 min til og du har superdigg lunsj!
Ser det ikke godt ut?! 😀