Keep calm and have a milkshake!

July 4, 2013

Da lover yr.no at sommeren kommer! Hurra, ikke en dag for sent kan man si… Og hva passer vel bedre i sommervarmen, enn en deilig milkshake? Here it is!

keepcalmmilkshake

For en liten tid tilbake, da sommeren pågikk for fullt, regnet høljet ned og jeg ødela tre par sko på en dag (drukningsdøden, sorry men Swims på pumps er ikke like fint som Swims på herresko..) ble 5 matinteresserte mennesker invitert inn i varmen hos Stockfleths. Der hadde vi en herlig kveld sammen med Tine Meieriers egen konditor Bernhard Azinger og Stockfleths baristakunstner Håkon Kinn. De to herrene har henholdsvis OL-gull og NM-gull i hver sin gren. Disse to har kost seg en hel del i det siste, for de har nemlig smakt seg frem til helt nye Milkshakes! Tine har satt milkshake på menyen igjen, den gode gamle er tilbake i butikkhyllene og samtidig kjører de nå i gang med full retro-kampanje – milkshakes skal inn i de Norske Husmødres hjem! Amen…

tinemilkshake

Milkshakene vi fikk smake på er de som per i dag er i salg hos Stockfleths, de anbefales på det varmeste! Kan røpe at det både er markjordbær og solbær på menyen… Når Bernhard og Håkon nå har brukt tid på å smake seg frem til nye varianter har de hatt følgende i tankene:

  • Det skal være lett og fristende, ikke et tungt måltid – dropp iskremen!
  • Fordi iskrem er så behandlet, smaker det ikke ekte nok – her er bare rene smaker
  • Det norske skal frem: sommerenger, vakre piker, markjordbær på strå, forrelskelse og kløverenger

Fikk de det til? Oh yes! Selv ble jeg selvsagt kjempeinspirert og har servert min bedre halvdel litervis av milkshake og favoritten skal jeg dele med dere her 🙂

Husmorens milkshake, keep it simple med jordbær og vanilje

Dette trenger du til to glass

  • 400 gr rensede jordbær, gjerne norske!
  • 2 vaniljestenger
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl fløte
  • 2 dl h-melk
  • 90 gr isbiter
  • Blender

Slik gjør du

Hell ganske enkelt melk, fløte, rensede jordbær og is i en blender. Kjør til isen er knust. Tilsett så frøene fra vaniljen (bruk ekte vaniljestang, ikke vaniljetwister, du skal kunn ha frø!) og sukkeret, kjør det hele i ca 1 min. Det skal boble godt!

Hell opp i to pene glass,  tilsett to stk sugerør og to stk sommervarme mennesker og det hele er komplett!

Ser det ikke godt ut?!

milkshakejordbær

Dette er en enkel shake med rene smaker som de fleste liker. Variasjonene er så klart uendelige, gå gjerne inn på Tine sine hjemmesider for mer inspirasjon og oppskrifter (der er den amerikanske typen, med is) eller ta turen til Stockfleths for å smake på proffenes versjoner 🙂 Butikkoversikt finner du her.

milkshakejordbær2

Til sist skal dere få et bilde av to flotte menn og et stk husmor…

milkshakearangement

– Kos dere i sommervarmen!

 

Leave a Reply