God kveld! Her er en av mange oppskrifter som er verdt å skrive seg bak øret! For er det noe man har bruk for er det enkle oppskrifter, på gode saker som tar kort tid å lage! Og her er en av dem 🙂 Dette er en kake som tok nøyaktig ti minutter å lage, og som forsvant like fort. Det liker vi!
Enkel bær-kake
Dette trenger du
- 100 gr smør
- 18 Digistive kjeks
- 2 dl kremfløte
- 1 boks vaniljekesam
- 1 pose frossne bær, jeg brukte skogsbærblanding
Slik gjør du
Start med å smelte smøret i microen og knus kjeksene. Bland dette sammen og ha det i en form.
Pisk så kremen stiv og bland i kesam. Ha det over kjeksbunden. Hell så over bærene (ikke tin de først, det er godt at de er kalde!) og den er klar til å serveres!
Lykke til, og kos deg med uventede gjester!
Husk også at Husmorskolen er på Twitter! Fanny´s Husmorskole/@F_Husmorskole!
Hei!
Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Hilsen Magne i VG
Takk! 🙂
Hei. Denne var enkel og grei – og ikke minst god, antar jeg. Takk.
Ja, ikke sant? Man må ha noen sånne inni mellom også! 🙂
Denne så fryktelig god ut ! på sommeren har jeg en nesten like enkel variant.
Kjøpe ferdig paibunn, stekes 20 min med en “boks” vaniljekrem. Ha over friske bær. Best med bringebær synts jeg 😉
Nam! 🙂
Hvor har du kjøpt den nydelige paiformen? 🙂
Oi.. Det husker jeg faktisk ikke… Men enig i at den er nydelig! 🙂
Hei, har ikke mikro, hvorfor skal smøret smeltes der? Kan smøret smeltes i kjele?
Selvsagt! 🙂 Kos deg på kjøkkenet! 🙂
Må man egentlig ha det derre smøret da? Bare strø kjeks i bunn eller på toppen. Mer enn nok fett og sukker i kjeks til at det blir godt 🙂
Det kan man selvsagt, men vil anbefale deg å bruke det, både for smakens skyld (knust kjeks er desuten ganske tørt..) og for å ha det som bindemiddel slik at du får en kakebunn og ikke bare knuste kjeks 🙂
Så lurt! Denne skal jeg jommen prøve selv en dag. Elsker baking som ikke krever at jeg kan bake 😉
Ja ikke sant! Hehe, I know 😉
Prøv den også med Safari-sjokoladekjeks ..kjempegod:)
Mmmm! Høres godt ut! 🙂
Dette ser kjempegodt ut! Men du skulle ikke tilfeldigvis vite hva kesam tilsvarer i andre land, feks Belgia/Frankrike? Crème fraîche…?
Så hyggelig du synes! Nei det vet jeg ikke, men jeg har tidligere blandet 50/50 lettrømme og naturell philadelphia og så tilsatt frøene fra en vaniljestang. Det ga ca samme smak 🙂
Da skal jeg prøve med den varianten, for de ingrediensene finner jeg i butikken her 😀
Toppers! 😀