Midtveis i uken, halvveis til helgen – det begynner å bli tid for å tenke på helgens fristelser! Og dere? På søndag er det MORSDAG! Og i den forbindelse kommer det her noen nydelige små porsjonsostekaker, perfekte for en hver mor! Hva med å lage de på lørdag og overraske henne på sengen søndag? Eller gjør som oss, innviter mor, mormor, farmor og svigermor på kaffe og kake på ettermiddagen? Gjøres stas på skal hun i allefall, mor! <3
Porsjons-ostekaker med hvit sjokolade
Dette trenger du til 8 stk
- 8 Gjendekjeks med sjokoladetrekk
- 90 gr hvit sjokolade
- 250 gr philadelphia naturell, romtemperert
- litt over 0,5 dl kremfløte
- 110 gr sukker
- 1 egg, romtemperert
- ca 100 gr friske bringebær og blåbær
- evt 3 ss sukker
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 160 grader.
Finn frem et muffinsbrett og klipp ut 16 remser med bakepapir. Legg to og to i kyss i åtte av hullene i brettet og legg en kjeks nedi hver. Sjokoladesiden opp!
Hakk så opp den hvite sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad til den er helt flytende. Pass på så den ikke svir seg og blir for varm, da ødelegges den. Sett til side.
Pisk sammen kremosten, fløten og sukkeret til en gjevn og fin krem, pisk så inn egget og ha til slutt i sjokoladen. Pisk til kremen er glatt. Fyll denne så opp i muffinsformene oppå kjeksen.
Sett i ovnen og stek (ikke varmluft!) i ca 25 min til de er litt stive. La de avkjøle seg helt i formen, da setter de seg. Når de er avkjølt setter du så hele brettet, med kakene, i kjøleskapet i en time.
Når de er klare til å serveres løfter du de enkelt og forsiktig opp etter remsene. Ha bær på toppen. Jeg liker det best med sukkrede bær, rett og slett for å få til litt knas 🙂
Voila! Disse kommer med Happy-mommy-garanti!
God morsdag alle sammen!
Kult og så enkelt, tenker den var god:)
Klem
Liza
Ja, ikke sant! Det smakte himmelsk <3
Hei,
Vi syntes bloggen din var så fantastisk, at vi la den opp på Søk blogg. Se link http://www.sokblogg.no/fannys-husmorskole/#more-1869
Så hyggelig! Tusen takk 🙂