Bønnesuppe med middelhavsbrød

January 18, 2013

Da var det helg! Og med helgen følger (forhåpentligvis) mye hygge, gode venner, gode samtaler, mye latter, en god flaske cava og et par gode måltider! Og om været holder seg blir det i tilegg gnistrende kaldt, og da er det alltid så godt å varme skrotten på en skikkelig suppe! Suppe er jo den perfekte festmaten også, hvem har lyst til å iføre seg strømpeholdere og en sexy kjole rett etter en kraftig biffmiddag..? Så her kommer en god oppskrift på bønnesuppe med store myke middelhavsbrød. Brødene er hentet fra Manuela, Passion4Baking.

Bønnesuppe med middelhavsbrød

Dette trenger du (4 porsj)

Middelhavsbrød

  • 1 pakke fersk gjær
  • 4,5 dl melk
  • 1 ts sukker
  • 500 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 eggeplomme
  • sesamfrø

Suppe

  • 1 boks hvite bønner
  • 3 ss olivenolje
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 gulerot
  • 0,5 fenikkel
  • 1 purre, bare det hvite
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 2 laurbærblad
  • 1 dl creme fraiche
  • litt persille
  • 100 gr bacon i terninger

Slik gjør du

Start med brødene:

Varm opp melken til 37 grader og ha i den ferske gjæren. Løs det opp og la det stå i 15 min til du har fått mye aktivitet fra gjæren. Bland sammen alt det tørre og bland dette sammen med melken og gjæren og ha så i olivenolje. Eggeplomme og sesamfrø skal vi bruke etterpå. Når du har fått en gjevn og smidig deig setter du denne til heving i ca 30 min. Del den så opp i 8 deler og trill boller. Disse klemmer du så til runde flate brød (ca 2 cm tykke) og legger på plate med bakepapir. Så visper du sammen eggeplommen, pensler alle og drysser på sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 min. Volia!

middelhavsbrød

Så er det suppetid:

Hakk opp hvitløk og løk og ha i en kjele med olivenolje. La dette steke til det er blankt. I mens skylder du bønnene godt i et dørslag under kaldt vann. Når løken er blank har du i kyllingbuljong, og lar dette få ett oppkok. Kutt opp gulerøtter, fenikkel og purre og ha dette i gryten. La det koke i 10 min. Hell så oppi bønnene og laurbærbladene. Kok i 10 minutter til.

bønnesuppe

Ta ut leurbærbladene og ha så suppen over i en blender/foodprossessor, og kjør til den er klumpfri og kremet. Om du ønsker kan du godt ha oppi en spiseskje eller to med lettrømme. Hell så suppen tilbake i en gryte. Stek bacon til det er sprøtt, og server dette og persille sammen med suppe og nystekte brød. Ta gjerne litt creme fraiche oppi til slutt.

middelhavsbrødogsuppe3

middelhavsbrødogsuppe1

middelhavsbrødogsuppe4

middelhavsbrødogsuppe

Nam! Så enkelt, og godt!

God helg!

Leave a Reply