Denne uken ligger bloggen ute med ukesoppskrift hos Matbloggsentralen, og det merkes! Veldig moro 🙂 Her kommer noe søtt og godt, cupcakes med pære og vanilje. Med enkel kremostfrosting på toppen fikk disse en frisk tuch!
Husmorens vanilje og pære cupcakes
Dette trenger du til 12 stk
- 1 boks hermetiserte pærer
- 140 gr hvetemel
- 140 gr sukker
- 1,5 ts bakepulver
- 40 gr mykt smør, helst uten salt
- 1 dl melk
- 0,3 dl lake fra hermetiserte pærer
- 1 egg
- 0,5 ts vaniljeekstrakt/frøene fra 1 vaniljestang
- 2 halve hermetiserte pærer
Frosting:
- 300 gr melis
- 175 gr kald philadelphia
- evt pynt, jeg brukte hjemmelaget sanding sugar
Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader.
Start med å blande sammen mel, sukker, bakepulver og smør til du får en kornet konsistens. Tilsett så egget og pisk godt sammen, ha oppi melk og lake og til slutt vaniljeekstrakt/frø. Når alt er blandet godt sammen skjærer du opp to halve hermetiserte pærer i biter og rører de forsiktig inn i røren med en slikkepott. Fordel i former, 3/4 fulle, og stek i ca 20-25 min. De skal være litt svampaktige, men om du tester med kakepinne skal den være ren når du trekker den ut igjen. Avkjøl kakene på rist.
Når kakene er avkjølt blander du melis og philadelphia til en myk krem. Jeg droppet sprøyteposen og brukte spatel for å få smurt mine med krem. Strø evt på litt pynt, jeg har brukt hjemmelaget sanding sugar i grønt på mine.
Håper du ble inspirert til å lage deilige pære og vanilje cupcakes! 🙂
Her skal det ryddes og vaskes i dag, og i den forbindelse kan dere få ett av få bilder av meg som hittil har havnet på denne bloggen 😉
Kremen er veldig søt, mens selve kaken har en veldig saftig konsistens med pære. Dette en veldig overraskende kombinasjon som fungerer utrolig bra! Jeg liker typisk ting hvor det søte og det friske balanseres og selv om pære ikke er det jeg er mest begeistret for i utgangspunktet, så er dette noe jeg vurderer å ta mer enn én av! 🙂 Jeg tror ikke du kan gjette hvordan dette smaker uten å ha prøvd!