Het date mellom hjemmelaget pasta og kylling

January 3, 2013

Årets første middag ble en typisk “hva har vi for noe” middag, og med deilige kyllingfileter, chilli, lime og ingrediensene til hjemmelaget pasta ble dette en ganske het kjøkkendate.

Selv er jeg stor tilhenger av kjøkkendater og har full tro på at dette er en vinner både med nye og eldre bekjentskaper. Og mellom venner! Finnes det noe hyggeligere og mindre komplisert enn å lage mat sammen? Samtalene flyter, det er deilige lukter, fine råvarer og man kan kysse litt i mellom rettene 😉 Dette her ble også en het date mellom kraftige smaker! Lime, chilli, balsamico og rucola for å nevne noen.

Først må du lage pasta. Det tar litt tid, men er vel verdt det!

Hjemmelaget tagelitelle

Dette trenger du

  • 160 gr hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts olje
  • 2 egg

Slik gjør du

Legg melet i en haug på bordet og lag en fordypning i midten der du har oppi de andre ingrediensene. Så knar du alt godt sammen med hendene. Veldig enkelt, men litt tungt. Deigen skal være fast og litt blank. Ikke klissete. Trenger du mer olje eller mel tilsetter du det. Jeg brukte en ganske kraftig olivenolje med mye smak og farve, noe som ga pastaen min et lite olivengrønnskjær etter at den var kokt. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i 20 min.

hjemmelagetpasta

Når pastaen er klar kjevler du den ut til ca 1-1,5 mm tykkelse. Skjær ut tagelitellebånd etter eget ønske. Denne deigen kan også brukes til lasagne o.l.! La ligge på benken til du skal koke den. Kokes i ca 6 min i fosskokende lettsaltet vann.

hjemmelagetpasta2

Kok opp vann men vent med pastaen. Nå skal vi først ordne tilbehøret!

Het kylling med lime og chilli

Dette trenger du

  • 2 kyllingfileter
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • salt&pepper
  • 1 chilli
  • 1 lime
  • 3 ss balsamicoeddik (kkke créma)
  • 3 ss olivenolje
  • 1 neve rucola
  • 12 cherrytomater eller andre små tomater

Slik gjør du

Ha smør og olje i en stekepanne og varm opp. Salt og peppre kyllingen på begge sider og stek i stekepannen til gjennomstekt.

Hakk opp chilli og bland dette sammen med balsamicoeddik og olivenolje. Vask limen og riv skallet av denne, bland også dette oppi.

hjemmelagetpasta3

hjemmelagetpasta1

Kok pastaen til den er al-dente, ha gjerne oppi litt olje i vannet.

Når pastaen og kyllingen er ferdig legger du det på en tallerken og heller over lime og chilliblandingen. Dryss over med rucola og tomater. Volia! Ett hett og smakfullt måltid! Kanskje akkurat det du og daten din skal lage på lørdag?

hjemmelagetpasta5

hjemmelagetpasta4

hjemmelagetpasta6

Leave a Reply