Karamell-popcorn; julegave i siste liten! Julens Gleder <3

December 22, 2012

God morgen! Nå ligger jeg lenket til sengen kan man si, kan så og si ikke bevege meg… I går før jeg skulle på kino med minstemann (Reisen til julestjernen er btw fantastisk!) så skled jeg så det holdt på isen og falt så lang jeg er! Jada jada, jeg kunne kanskje droppet de 10 cm helene mine… Men så gikk det forruroligende bra kan du si, helt til jeg våknet i dagmorges og var mer eller mindre invalid. Passer jo godt nå før jul!

En annen ting som passer godt nå før jul er siste-lten-gaver! Er det noe du mangler men er tom for ideer? Noe til en som har alt? Noe til slikkmunnen? Da har jeg løsningen!

Karamell-popcorn i pene skåler, Husmorens siste-liten-gaver

Dette trenger du til to gaver

  • 1 pake micro-popcorn eller annet popcorn
  • 2 dl sukker
  • 90 gr smør
  • 2 pene skåler, nye eller brukte avhengi av hvor dårlig tid du har
  • cellofan + bånd + til/fra-lapp

Slik gjør du

Start med å poppe popcornet som anvist på pakken. Hell det så over i en beholder. Smelt sukkeret i en stor gryte som du har lokk til. Det er veldig viktig at du bruker tilhørende lokk!!! Når sukkeret er lysebrult så tilsetter du smøret og lar dette koke opp i et minutt eller så. Hell opocornet opp i gryten, trekk gryten fra og sett på lokk. Så tar du grytekluter og sister alt du har på gryten, snu den på hodet også så karamellmassen får rent igjennom popcornene og fordelt seg gjevnt! Ta av lokket og sett gryten på rist.

Så finner du frem to skåler. Jeg kjøpte mine på Traktøren, de har tilsvarende på Kremmerhuset og du har sikkert noen hjemme du ikke bruker lenger:) Fordel popcornet i skålene.

Klipp ut et stort ark med cellofan, plasser skålen i midten og brett opp og knyt rundt. Voila! Der var de to siste gavene ferdig! Og dere? Fette er farlig godt så det er  best å gi det bort så fort som mulig…!

Husmorips: Har du ikke cellofan? Bruk vanlig gavepapir 🙂

karamellpopcorn

karamellpopcorn1

karamellpopcorn2

karamellpopcorn3

juletre1

God jul!

4 Comments to “Karamell-popcorn; julegave i siste liten! Julens Gleder <3”

  1. Bente says:

    Men huff da.Håper du kommer fort da.Du må nok vurdere gode sko ja;)
    ønske deg nye til jul, han rekker jo det;) hehe
    Godt tips som gave eller kos hjemme. God jule kjære deg.

  2. Husmoren says:

    Ja, jeg lærer jo aldri… 😉 Hehe, vil nok heller ønske meg noen ENDA høyere! ;))) God jul til deg og dine du også kjære! Stor juleklem <3

  3. Dette så kjempegodt ut. Anbefaler også denne varianten 😉

    http://hobbykokken.no/2011/10/16/popcorn-for-viderekomne/

Leave a Reply