Da er vi enda en dag nærmere jul, bare helgen og så er den store dagen her! Det gjenstår et par juleoppskrifter til dere før jul og så kommer det litt kos i romjulen så klart <3
Her i huset har vi en veldig hyggelig tradisjon! Hver jul så pynter vi juletreet etter at barna har lagt seg, de vet det ikke og det er på forskjellig dag hvert år, så når barna kommer ned morgenen etter er overraskelsen stor 😀 Så i går kveld pyntet vi treet. Det ble så vakkert! Og hvert år når vi gjør dette er det to ting som hører med: Gløgg og julemusikk! Årets musikk ble Trine Rein sin nye jule-cd, nydelig! Og i koppen hadde vi hjemmelaget julegjøgg av eple <3
Husmorens eplegløgg til julehøytiden
Dette trenger du til 2 liter
- 2 liter eplejuice, ikke cloudy
- 8 ss brunt sukker
- 5 kanelstenger
- 1 ss revet frisk ingefær
- 5 stjerneanis
- 2 epler i biter, med skall
- Evt vodka, hvitvin eller calvados
- Evt mandler til pynt i koppen
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene, bortsett fra mandler og alkohol, i en stor gryte og kok opp til 100 grader. Når det har begynt å koke skrur du ned platen. Det skal boble litt på bunnen, men ikke koke. La det stå å trekke i 15 min. Når det er trukket så heller du den gjennom en sil og så over på pene glassflasker. Eller noe annet du har:)
Serveres varm (kan varmes i micro). Oppbevares kjørlig etter åpning.
Her ser dere noen bilder av juletreet vårt! <3
Ønsker dere en fantastisk dag videre! HC og jeg skal så reisen til julestjernen <3