Vakker julekrans! DIY

November 28, 2012

Her kommer en oppskrift på hvordan du lager julens vakreste krans! Denne kransen lager jeg år etter år, og det er kanskje noe av det billigste innen julepynt! Dette er nemlig 5 året jeg bruker samme stråkrans og pynt! Det eneste jeg bytter ut er granbaret og ståltråden. Og granbaret? Det plukker jeg selvsagt selv! I år ble det fanget(..) på måneskinstur med min langt mer moralske halvdel! <3 Krans med kjærleik med andre ord!

Dette er en krans alle klarer å lage! Det eneste som kan være litt lurt er å bruke hansker, så får du ikke riper i neglelakken! Ikke stikker du deg på granbaret heller…

Husmorens julekrans

Dette trenger du

 • stråkrans (Panduro)
 • pynt (Panduro)
 • sløyfebånd (Panduro)
 • ståltråd (Panduro)
 • granbar (moder natur, evt naboens tuja-hekk)
 • saks og leatherman (det finner du i din manns verktøykasse. Om du vet hvor den befinner seg… Det visste ikke jeg, men jeg fant den etter mye leting!)
 • adventstemning
 • julemusikk

I hovedsak trenger du fire hovedingredienser:

Slik gjør du

Etter at du har satt på julemusikk, laget deg en kopp god te og tatt på hansker så begynner du med å dele opp granbaret ditt i mindre deler. Få tette små elementer, ca 20 cm lamge, det blir penest. Fest så ståltråden i kransen og begynn å surre fast granbar. Pass på når du surrer at tråden synes minst mulig, dette gjøres enklest ved å passe på at det alltid er litt granbar over ståltråden. Fest suksessivt på nye granbar-deler etter hvert som du surrer. La det gjerne stikke ut litt, da ser den mer naturlig ut. Når den er ferdig surret og gjevn og pen fester du ståltråden bak. Lag samtidig en liten hempe der du vil henge den opp.

Så starter du med å feste på pynten! Her er det fri fantasti som gjelder!

 • kongler, naturelle eller sprayet med søv/gull
 • kanelstenger
 • stjerneanis
 • tyttebær (har jeg brukt)
 • små sopp (har jeg brukt)
 • sløyfer (har jeg brukt)
 • små godteri-stenger som hører ulen til (har jeg brukt)
 • hjerter av forskjellige slag
 • hva du måtte ønske

Når all pynt er festet er det bare å henge den på døren og ønske julen hjertelig velkommen!

Leave a Reply