Hva med en fyrrig tex-mex-ikaner??

November 28, 2012

God formiddag! I dag lages det julekrans til døren, den skal dere få se senere! 🙂 Men først skal dere få en oppskrift på en het liten meksikaner… Mmm! Sa jeg het?

 

 

Dette er et måltid bestående av deilige fajitas med forskjellige salsaer. Jeg har satt sammen flere oppskrifter fra forskjellige steder og lagt til/trukket fra ting selv. Resultatet ble Husmorens hete meksikaner!

Dette trenger du

Marinade til kyllingen

  • 1 ts finhakket jalapeno (ønskes sterkere, ha i mer jalapenos)
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 0,5 dl presset sitronsaft
  • saften av en halv appelsin

Meksikansk salsa ala meg

  • 4 ss finhakked løk
  • 15 perletomater
  • 2 røde chilli
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss limejuice

Avocado og chilli salsa

  • 2 store avocadoer
  • 1 dl limejuice
  • 1 stor tomat
  • 3 ss finhakked rødløk
  • 4 ts små chillier, 2 grønne og 2 røde f.eks
  • 2 ts frisk koriander
  • 1,5 ts salt

Guacamole

  • 2 stk  avokado
  • 2 ss  sitronsaft
  • 2 båt revet hvitløk
  • 2 stk flådde tomat (se under)
  • 1 stk liten, hakket rød chili
  • 1 ss hakket, frisk koriander

Tilbehør

  • 8 maistortillas
  • 4 kyllingfilet
  • 0,5 rødløk
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 beger lettrømme

Slik gjør du

Først blander du sammen ingrediensene til marinaden og skjærer kyllingfiletene i strimler. Ha kyllingen opp i marinaden og la den stå minst 30 min.

Så går du løs på den meksikanske salsaen! Fibhakk løken og ha den i et dørslag. Skyll over løken med kaldt vann i ca 30 sek.  La den renne av seg. Del tomatene i to. Den ene chillien renser du for frø og finhakker, den andre skal hakkes sammen med frøene. I´s gonna be hot! Finhakk koriander og bland alt sammen i en bolle. Sett kaldt i kjøleskapet med plastfolie over.

 

Så tar du den andre salsaen! Del avocadoen i små terninger og skjær chillien i tynne ringer. Behold frøene. Finhakk korianderen, skjær tomaten i små biter og bland alle ingrediensene sammen i en bolle. La stå på kjøkkenbenken.

 

Nå er det tid for guacamole! Kok opp en gryte med vann og kjør to snitt i toppen på tomatene som et kors. Slipp tomatene opp i gryten, la de ligge 20 sek og ta de så opp. Nå kan du enkelt dra av skallet og vips så er de flodd! Så deler du den i to og skraper ut frøene, vi skal bare bruke kjøttet. Ha avocado og hvitløk i en stavmikser og kjør til mos, bland dette godt med resten av ingrediensene! Ha i en bolle og sett på benken med et håndklede over.

 

Skru ovnen din på 180 grader og pakk inn tortillaene i sølvfolie, varm som beskrevet på pakken. Ha litt (1 ts) olje i en stekepanne og stek så kyllingstrimlene, litt og litt av gangen. I mens skjærer du paprika i pene strimler og gjør det samme med rødløken.

 

Server kyllingen rykende varm med alt det deilige tilbehøret og nyt som om det var en het meksikaner du har forran deg! Nytes best med et godt glass vin og gjerne en tequila til dessert!

 

Husmortips: Dropp kyllingen og marinaden og vips! så har du et hett tex-veggis-mex-måtid!

2 Comments to “Hva med en fyrrig tex-mex-ikaner??”

  1. renate says:

    fantastisk blogg!!! gleder meg til å følge deg videre! mvh Renate

    psst legger deg for sikkerhetsskyld til på siden min over gode blogger! du kan finne deg her om du vil ta turen innom:) mvh renate
    http://thegrandproject.blogspot.no/p/where-i-find-my.html

Leave a Reply