Husmoren rydder i oppskrifter, del 1 – sjokoladekake

February 18, 2012

For en herlig lørdag dere! Regn og tåke så langt øye kan se… I dag har jeg tilbrakt dagen med egenaktiviteter mens min tilkomne har trent og fikset bil. Hver sin lyst, så jeg har vært hos en venninne, spist deilig lunsj (United Bakeries kan det med rundstykker!), sladret en del del, drukket deilig te og kost oss maks:-) Etterpå tok jeg en tur innom Traktøren og for å lette min dårige samvittighet så tok jeg med meg litt klær hjem til Greger også;)

Kveldens program består av hjemmelaget italiens pizza og fordi jeg kjeder meg mens deigen hever har jeg nå begynt på tidenes ryddeprosjekt…. (Kunne jeg ikke bare funnet på noe annet?! Tatt med Greger opp eller noe..??) Så nå sitter jeg her – med løse oppskrifter (noen uleselige) fra flere tiår tilbake…

Prosjektet er som følger: alt skal sorteres etter kategori, skrives pent og printes og settes inn i ringperm!

Dette er nesten slik jeg ser ut..

Og hva skjer mens jeg driver med dette arbeidet? Jo, jeg får selvsagt utrolig lyst til å dele noen av oppskriftene jeg finner med dere! Dette er oppskrifter jeg ikke har blogget om før, så jeg har ingen bilder. Derfor henter jeg bilder fra internett som ilustrasjon. Disse kommer til å bli byttet ut med en gang jeg lager oppskriften:-)

Min mors sjokoladekake

Dette trenger du

  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 4,5 dl hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 1,5 dl melk
  • 150 gr smeltet smør
Visp egg og sukker til egedosis og bland så inn resten av ingrediensene. Ta deg tid til å smake litt deig, den er himmelsk! Dette er nok til en liten langpanne, doble oppskriften om du skal lage en stor. Kle en liten langpanne (eller en annen form) med bakepapir og hell deigen oppi. Stekes nederst i ovnen ved 180 grader til den kryper litt inn fra kantene. Sjekk med en pinne om den er ferdig! Legg evt litt bakebapir oppå til slutt.
Avkjøl i formen.
Glasur
Dette trenger du
  • 300 gr melis
  • 100 gr smeltet smør (ikke(!!) bruk flytende margarin! Du må bruke noe som stivner igjen)
  • 4,5 ss kakao
  • 3 ss sterk kaffe
  • 3 ts vailjesukker
Visp alt sammen med mixmaster og bre det over kaken. La stivne. Om du vil kan du strø over litt kokosrasp før glasuren stivner

Leave a Reply