Italiensk pizza

February 20, 2012

På lørdag hadde vi hjemmelaget Italiensk Pizza. Dette er den type pizza jeg er gladest i. I sær om man velger å gjøre den litt hot og fyrrig! Litt som Italienske menn. De skal jo være riktig så fyrrige! Ikke at jeg har noen erfaring med det, og nå er jo det toget gått siden jeg har kapret min egen høye, mørke (les: sølvgrå) mann!

Vår pizza ble en smaksbombe! Og her er hvordan vi gjorde det. Deigen er forresten Trond Moi (fra Bølgen og Moi) sin oppskrift!

Italiens Pizza (fire små)

Dette trenger du

  • 3 dl vann
  • 1 dl olivenolje
  • 1/3 pakke fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 450 gr hvetemel

Løs opp gjæren i lunkent vann og bland inn resten av ingrediensene. Eltes godt sammen til en glatt deig. Heves undet klede i en time på lundt sted. Kjevle så ut fire runde leiver og prikk de godt med en gaffel. Stekes på maks(!) varme i tre min. Ta de så ut, legg på fyll og stekes igjen på tre-fire min på maks varme.

Fyllet vi brukte

Dette trenger du

  • 4 tomater
  • 1/4 rødløk
  • litt olivenolje
  • Frisk basilikum
  • 1,5 fedd hvitløk
  • Mozerella
  • Hakket annanas
  • Parmesan
  • Ferske fiken
  • Parmaskinke
  • Rucola
  • Oliven
  • Cherrytomater
  • Chilliolje

Vi laget vår egen tomatsaus ved å ta 4 tomater, en kvart rødløk, halvannet fedd hvitløk, litt olje og noen blader frisk basilikum i en foodprocessor. Denne smørte vi så på den halvstekte bunnen, deretter la vi på strimler med parmaskinke, litt hakket fiken, litt annanas, oliven, biter med mozerella og biter med parmesan. Deretter stekte vi den ferdig og la så på ustekte skivede cherrytomater, rucolasalat, friske basilikumblader og helte over litt chilliolje.

Denne må nytes med en god vin! Og en høy og mørk mann..?

 Husmortips: Lag noen ekstra pizza-bunner, legg de på bakepapir og rull sammen. Legg de rett i fryseren, når du får lyst på pizza senere tar du de bare opp og tiner de, for-steker, pynter og steker som vanlig.

 

2 Comments to “Italiensk pizza”

  1. katinka says:

    Massevis av herlige oppsikrifter her – herlig insipirasjon i hverdagen! <3

  2. […] Det tok 15 min, og om dere fulgte Husmortipset mitt i dette innlegget får dere det også til:) http://www.fannyshusmorskole.no/2012/02/20/italiens-pizza/ […]

Leave a Reply