Deilige fastelavensboller!

February 20, 2012

Hurra for fastelaven som var i går! Vi fikk hjem igjen Hans Christian i går ettermiddag og da var det bare å sette i gang med fastelavensbollene:-) Jeg har brukt min mors gamle bolleoppskrift og justert en del på den. Dette er en veldig stor oppskrift og jeg bruker som regel å trille ut noen bolle og så lage en kringle jeg fyller med vaniljekrem, kanel, rosiner og hakkede mandler. Men i går var det så klart deilige kremfyllte boller! 🙂

Boller

Dette trenger du

  • 50 gr gjær
  • 200 gr smeltet smør
  • 1 kg mel
  • 2 ss(!) kardemomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 210 gr sukker
  • 7 dl melk
  • 1 egg

Sikt sammen det tørre og varm smør og melk til det er lunkent. Elt alt til deigen er glatt og sett til heving i 50 min. Trill ut boller og etterhev i 20 min. Pensle med egg og stek i ovnen på 200 grader i ca ti min.

Avkjøles på rist og skjæres så i to. Smør på et tykt lag krem og strø med litt melis:-)

Vel bekomme og god fastelaven!

 

Leave a Reply