Hurra for fastelaven som var i går! Vi fikk hjem igjen Hans Christian i går ettermiddag og da var det bare å sette i gang med fastelavensbollene:-) Jeg har brukt min mors gamle bolleoppskrift og justert en del på den. Dette er en veldig stor oppskrift og jeg bruker som regel å trille ut noen bolle og så lage en kringle jeg fyller med vaniljekrem, kanel, rosiner og hakkede mandler. Men i går var det så klart deilige kremfyllte boller! 🙂
Boller
Dette trenger du
- 50 gr gjær
- 200 gr smeltet smør
- 1 kg mel
- 2 ss(!) kardemomme
- 1 ss vaniljesukker
- 210 gr sukker
- 7 dl melk
- 1 egg
Sikt sammen det tørre og varm smør og melk til det er lunkent. Elt alt til deigen er glatt og sett til heving i 50 min. Trill ut boller og etterhev i 20 min. Pensle med egg og stek i ovnen på 200 grader i ca ti min.
Avkjøles på rist og skjæres så i to. Smør på et tykt lag krem og strø med litt melis:-)
Vel bekomme og god fastelaven!