Indiske grillspyd

May 4, 2012

Her kommer et forslag til helgekosemat for to! (Er dere fler, så lag bare mer enn det som står i oppskriften). Dette er indiske smaker sammen, veldig godt og smaksrikt! Det er ikke sterkt, men om dere ønsker det mer “vindaloo” så er det jo bare å ha litt finhakked chilli i kjøttet f.eks?
Indiske grillspyd med tilbehør
Dette trenger du
  • 250 gr lammekjøttdeig, evt karbonadedeig om du ikke finner lam
  • 1 ss revet sitronskall
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • solsikkeolje
Raita:
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 0.5 stk agurk
  • 2 ss frisk mynte
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 nanbrød (hvitløk brukte jeg!)
  • 1 rødløk
  • 1 lime
Slik gjør du
Start med å sette ovnen på 225 grader.
Kjør kjøttet i foodprossessor til du har en gjevn masse. Tilsett evt litt vann om du trenger det. Ha oppi revet sitronskall, salt og pepper.
Når du har en gjevn masse former du små pølser med hendene dine som du trer på grillspyd. Legg de i en ildfast form smurt med olje. Disse skal steke i ca 25 min eller til de er gjennomstekte. Snu de innimellom og pensle med olje. Om du vil kan du evt grille de litt til slutt.
Lag raitaen ved å blande alle ingrediensene godt. Mynten skal være finhakked og agurken river du med vanlig rivgjern.
Stek nanbrødene og skjær limen i båter. Løken skjærer du i tynne ringer.
Server alt sammen og kos dere!

2 Comments to “Indiske grillspyd”

  1. mette emelie says:

    det så godt ut mmmm

Leave a Reply