Husmortips – så med barna!

April 11, 2012

Som noen av dere sikkert har fått med dere sådde jeg med HC i går. Vi sådde både grønsaker og blomster, i små og store potter. Besøk av andre barn hadde vi også. Veldig velykket og superkoselig!

Det jeg opplevde var barn som tok det hele på alvor, som lyttet til beskjeder og tips til hvordan de kunne legge i frøene, strø på mer jord, vanne osv. Glade barn som syntes det var stas å få bli med på “ekte”, bli tatt med på de voksenes planer.

Hos oss så sådde vi blomkarse, ringblomster, kornbloster, lupiner, erteblomster, jordbær, sukkererter, rediker, paprika, gulerøtter + +.

Og her kommer husmortips nr 2 inn: så grønnsaker med barna! Mange barn i dag spiser alt for lite grønnsaker og har et dårlig forhold til det. Alt som er sundt er vondt etc. Og da er det så viktig å snu den oppfatningen! Det er flere ting som må til, foreldrene må lage regler for grønnsaker, barna må lære at det er byggeklosser for kroppen, de må tilberedes skikkelig så de er gode, og det må være positivitet rundt det. Og en av måtene å skape positivitet rundt grønnsaker må jo være å la barna så de selv! Snakk om frøene dere sår, se på bildet på pakken, snakk om hva de kan brukes til og hvor godt det blir å trekke de opp av jorden til sommeren, skylle litt og rett i munnen! Så gjerne spiselige blomster også, det pynter godt opp i salatbollen! 🙂

Og for all del, om dere sår med barna så planlegg at det blir jord på gulvet og på stolene. Rydd etterpå, når barna har forlatt åstedet. Bruk tiden på kos sammen med de, ikke på å rydde! Det gjør man kjappere når de er i et annet rom å leker uansett 🙂

Håper dere ble litt inspirert til å så med barna! Har dere ikke barn? Ikke noe problem! Inviter venner til te og frø-dugnad da vel! Og om man trenger en have? Selvsagt ikke! Potter og kasser holder i massevis!

God såing og god vår!

Leave a Reply