Tomatsuppe

September 12, 2015

Nå er høsten virkelig her! Eplene henger tunge på epletreet i hagen, bladene faller og det blåser. Og septembermørket kommer tidligere og tidligere for hver kveld. Og hva passer vel bedre da enn en skikkelig god tomatsuppe? Dette er en super ta-oppi-det-du-har-suppe! Den er god og mettende, og vil du ha den som vegetarsuppe, så dropper du bare pølsene.

Tomatsuppe

4. pers.

 • 1 gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 liten fenikkel
 • 0.5 persillerot
 • 0.5 purre
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 6 dl grønnsaksbuljong
 • 1 boks hvite bønner
 • 1 pk kjøttpølser (de uten skinn)
 • 2 baguetter
 • cremé fraîche
 • olivenolje

Stek baguetter etter anvisning på pakken.

Start med å finhakke løk, hvitløk, fenikkel og persillerot og fres et par min i olivenolje til det er blankt og begynner å bli mykt. Tilsett så grønnsaksbuljong, tomatene og finhakket purre, la det hele småkoke i ca fem min. Ha over i kjøkkenmaskin og kjør til du har en jevn konsistens. Hell tilbake i gryten. Skyll bønnene og skjør pølsene i biter, ha i gryten og la koke på lav varme i et par minutter til.

Server rykende varmt med en klatt cremé fraîche i og med nysteke baguetter med godt smør til!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                TOMATSUPPE

 

Leave a Reply