Nå er høsten virkelig her! Eplene henger tunge på epletreet i hagen, bladene faller og det blåser. Og septembermørket kommer tidligere og tidligere for hver kveld. Og hva passer vel bedre da enn en skikkelig god tomatsuppe? Dette er en super ta-oppi-det-du-har-suppe! Den er god og mettende, og vil du ha den som vegetarsuppe, så dropper du bare pølsene.
Tomatsuppe
4. pers.
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten fenikkel
- 0.5 persillerot
- 0.5 purre
- 2 bokser hakkede tomater
- 6 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks hvite bønner
- 1 pk kjøttpølser (de uten skinn)
- 2 baguetter
- cremé fraîche
- olivenolje
Stek baguetter etter anvisning på pakken.
Start med å finhakke løk, hvitløk, fenikkel og persillerot og fres et par min i olivenolje til det er blankt og begynner å bli mykt. Tilsett så grønnsaksbuljong, tomatene og finhakket purre, la det hele småkoke i ca fem min. Ha over i kjøkkenmaskin og kjør til du har en jevn konsistens. Hell tilbake i gryten. Skyll bønnene og skjør pølsene i biter, ha i gryten og la koke på lav varme i et par minutter til.
Server rykende varmt med en klatt cremé fraîche i og med nysteke baguetter med godt smør til!