Ah! Her kommer er nydelig oppskrift! Den er made by me, og er perfekt 🙂 Og et lite visdomsord fra meg – gråt aldri over spilt melk – have a cookie!
Husmorens store havrekjeks med honning og vanilje
Dette trenger du
- 125 gr mykt smør
- 3,5 dl sukker
- 1 egg
- 2 ss honning
- 0,5-1 ts vaniljeekstrakt (evt frø fra 1 vaniljestang)
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts bakepulver
- 2 dl hvetemel
- 2,5 dl havregryn, helst de små
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Start med å piske sukker og smør hvitt og luftig. Tilsett egget og pisk litt til. Så har du i honning og vaniljeekstrakten.
Bland sammen vaniljesukker, bakepulver, mel og havregryn og ha dette i bollen litt etter litt. Dette blir en tung deig, så bruk dertil egnete visper om du ikke bruker kjøkkenmaskin 🙂
Kjevle ut deigen på melet plate til ca 5 mm tykkelse. Stikk ut kjeks og legg på stekeplate med bakepapir. Ha litt avstand mellom, for de flyter litt ut.
Stek midt i ovnen i ca 8 min, til de er lett gylne.
Nå er det bare å nyyyte! Nytes best med ett glass melk, en kopp te og en armkrok!
Så flink. Jeg følger med på bloggen din og stjeler idé og oppskrifter slik at også jeg kan være husmor mellom slagene i hverdagen. Klem!
Takk! Så hyggelig 🙂 Klem til deg også!
De her var rett og slett skumle… Rett ut av ovnen smelter de på tungen og når de har kjølt seg, så blir de helt sprøe og roper “bare én til, bare én til!”
Elsker havrekjeks, og disse ser virkelig flotte ut!
Er på “må lage” listen min til jul
Hilsen Thea Emilie aka. Bolle i ovnen
Så hyggelig! Det elsker jeg også 🙂