Syndige sjokoladecupcakes av Valrhona! Liten oppskrift :D

November 20, 2012

God ettermiddag søtinger!

Her kommer en deilige oppskrift på mine nyydelige sjokoladecupcakes, fulle av Valrhona-sjokolade <3

Jeg bar eeelsker Valrhona! Det er utelukkende den sjokoladen jeg bruker når jeg baker, spiser sjokolade eller smelter sjokolade. Valrhona kommer i mange syndige utgaver, den ene deiligere enn den andre!

Denne cupcakesoppskriften jeg har laget her er akkurat nok til fem cupcakes! Har lenge savnet en liten oppskrift, så da tok jeg like så godt å laget min egen. Da blir den som regel best også 😉 Jeg lagde mine til en deilig liten søndagsdessert! Hva er din unnskyldning?

Husmorens valrhonacupcakes

Dette trenger du

 • 55 gr sukker
 • 4 ss smør, mykt
 • 1 egg
 • 0,5 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker, bruk ekte vare!
 • 2 ss bakekakao
 • 55 gr hvetemel
 • 1 ss melk
 • 30 gr Valrhona i små biter

Frosting

 • 1 dl kremfløte
 • 100 gr Valrhona, minst 60% kakao

Slik gjør du

Start med å sette ovnen på 190 grader.

Pisk smør og sukker hvitt og tilsett egget. Pisk godt. Bland så sammen de tørre ingrediensene, ikke sjokoladebitene, og sikt dette litt etter litt i smørblandingen. Ha til slutt i melk og pisk alt godt sammen. Til slutt rører du forsiktig inn sjokoladebitene, bruk en slikkepott.

Fyll fem muffinsformer (jeg setter de alltid i brett, det er å anbefale!) og stek cupcakesene i ca 10-15 min. De skal være litt myke inni! Avkjøl på rist.

Smelt sammen fløte og sjokolade i en bolle over vannbad. Rør det godt sammen. Når det er helt blandet og blitt gjevnt pisker du det opp. Pisk i ca 7 min. Så lar du det avkjøle seg til det begynner å stivne litt. Rør dte opp igjen og ha i sprøytepose, pynt som vanlig 🙂

Slik! Da er det ingen undskyldning lenger, små oppskrifter kan man ikke si nei til? <3

 

 

No Comments to “Syndige sjokoladecupcakes av Valrhona! Liten oppskrift :D”

 1. […] etter eget ønske. Kan anbefale disse: Deilig sjokolade eller frisk […]

Leave a Reply