Mulligatawnysuppe

October 19, 2012

Her kommer en utrolig god oppskrift på Mulligatawnysuppe! Oppskriften er laget av Ole Martin Alfsen/Godt Levert. 

Jeg skal ærlig inrømme at jeg ikke alltid er like fornøyd med oppskriftene O.M.A. kommer med, steketiden er f.eks ofte mer enn 15 min feil, noe som gir kaldt/ihjelkokt tilbehør osv. Dette er grunnen til at jeg veldig skjeldent legger ut en av oppskriftene. Denne oppskriften derimot er rågod, alt stemmer og jeg tregte ikke å tilsette/fjerne noe som helst, den ble perfekt med en gang! Og jeg er kresen, så det er et godt tegn! 😀 Prøv den selv, så skjønner dere hva jeg mener.

Mulligatawnysuppe

Dette trenger du

  • 2 dl ris
  • 3 dl vann
  • 2 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 løk
  • 2 fed hvitløk
  • 2 gulerøtter
  • 1 søtpotet
  • 2-4 stilker stangselleri
  • 1 grønt eple
  • 1-2 ss karripulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 1,5 liter kyllingbuljong
  • 3 gr chorizzo
  • litt persille til pynt

Slik gjør du

Start med å sette over ris og vann.

Ha så smør og olje i en gryte, finhakk løken og hvitløken, skjær gulerøttene og søtpoteten i skiver og ha det oppi smør/olje. Hakk så opp stangselleri og ha oppi dette også. La det surre i gryten til alt er blankt og løken har blitt myk.

 

Tilsett så karripulver, tomatpuré og eplet (i små biter) og rør alt godt sammen. Hell så over buljongen og la koke i ca 20 min.

Skjær opp chorizzopølsen og ha det oppi gryten sammen med risen etter ca 15 min, slik at alt sammen får koke de siste 5 minuttene av 20 minutters total koketid.

Server med godt brød og frisk persille.

 

Det hele tar ca 40 min og smaker nydelig! Både for store og små:)

 

God helg! <3

Leave a Reply