Kokosboller

October 6, 2012

God formiddag!

Her kommer en liten lekkerbisk av noen kokosboller! Smaker himmelsk, smelter på tungen og er God Damn jævelig klissete å lage! Oppskriften er hentet fra MatPrat, men den er utrolig misvisende ihht gelatinen som skal blandes med vann, og de sier også at fra det punktet på det jobbes raskt. Begge deler er feil, det skal ikke vann i bollen og du har god tid på deg, for den på stivne i ti min i bollen før den kan jobbes videre med. Derfor har jeg satt sammen to oppskrifter, og endte med denne:

Kokosboller

Dette trenger du

  • 4 stk eggehvite
  • 300 g sukker
  • 6 stk gelatinplater

Til glasuren trenger du

  • 150 g kokesjokolade
  • 25 g kokosfett (delfiafett)
  • ca. 1 dl kokosmasse

Slik gjør du

Start med å piske eggehvittene helt stive. Topper du lager i marengsen skal stå. Bland så inn sukkeret, litt etter litt. Legg gelatinplatene i bløt i 5 min. Klem så ut vannet av de og ha de i en bolle og smelt de over vannbad. Du skal ikke ha vann i de! Når de er helt smeltet blander du de inn i marengsen. La bollen stå å stivne litt i ca 10 min.

Dekk en plate med bakepapir og ha marengsblandingen i sprøytepose med stor tip. 1 A f.eks.. Sprøyt ut pene topper og sett kjølig i en times tid.

Bland sammen sjokolade og kokosfett i en bolle og smelt over vannbad. Når alt er smeltet og rørt godt sammen setter du til avkjøling på benken (ikke kjøleskap) til den begynner å tykne. Da bruker du en skje og brer det over toppene. Strø over med kokos og sett tilbake i kjøleskapet i 30 min. Voila! Deilige kokosboller!

 

Nytes best alene, da får du fler.

 

2 Comments to “Kokosboller”

  1. Bente says:

    Hei:)
    kokosboller er snadder.Må vel snart lage noen igjen jeg også.Ha en super lørdag.

Leave a Reply