God morgen!
I går satt jeg å leste på bloggen til Manuela, og da ble jeg så inspirert til å lage marengs! Jeg brukte først hennes oppskrift, men ble ikke fornøyd så jeg redigerte den litt. Min finner du nedenfor, hennes finner du her: http://www.passionforbaking.com/blog/2012/10/02/lovely-pastel-meringue-buttons/
Vintage marengstopper
Dette trenger du
- 7 eggehvitter
- 5 dl sukker
- frø fra 1 vaniljestang
- litt sitronsaft
- farve
Slik gjør du
Start med å blande eggehvitter, sukker og frø fra vaniljestangen i en bolle. Kok opp vann i en gryte og trekk denne til side. Plasser bollen over vannbadet og pisk i 5 min til sukkeret begynner å løse seg opp.’
Sett frem en ny bolle og hell blandingen over i denne, gjennom en sil. Grunnen til at jeg gjør dette er for å få ut unødvendig sukker (det som ikke har løst seg opp enda) og tråder fra vaniljestangen. Det er ikke noe pent å ha i pikekyss! 😉
Når det er silt pisker du med mixmaster i minst 10 min til den er helt stiv. Kryst oppi litt sitronsaft. Når den er ferdig kan du delen den i mindre deler og ha i farve om du ønsker det. Bruk gele-farve. Sett ovnen på 100 grader.
Ha røren i kremmerhus eller pose med passe stor åpning (1 cm i diameter). Press ut små topper på bakepapirkledd plate, men trykk litt ned før du tar opp sprøyteposen/kremmerhuset så de blir litt lave.
Stekes i 1 time. Sett brettene over hvarandre og bytt plass på de etter 30 min. Denne oppskriften er nok til 2 brett. Når det er gått 1 time skrur du av ovnen og lar de stå i ovnen i minst 1 time til, helst over natten, for å tørke.
Lykke til! 😀