Vintage marengstopper

October 4, 2012

God morgen!

I går satt jeg å leste på bloggen til Manuela, og da ble jeg så inspirert til å lage marengs! Jeg brukte først hennes oppskrift, men ble ikke fornøyd så jeg redigerte den litt. Min finner du nedenfor, hennes finner du her: http://www.passionforbaking.com/blog/2012/10/02/lovely-pastel-meringue-buttons/

Vintage marengstopper

Dette trenger du

  • 7 eggehvitter
  • 5 dl sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • litt sitronsaft
  • farve

Slik gjør du

Start med å blande eggehvitter, sukker og frø fra vaniljestangen i en bolle. Kok opp vann i en gryte og trekk denne til side. Plasser bollen over vannbadet og pisk i 5 min til sukkeret begynner å løse seg opp.’

Sett frem en ny bolle og hell blandingen over i denne, gjennom en sil. Grunnen til at jeg gjør dette er for å få ut unødvendig sukker (det som ikke har løst seg opp enda) og tråder fra vaniljestangen. Det er ikke noe pent å ha i pikekyss! 😉

 

Når det er silt pisker du med mixmaster i minst 10 min til den er helt stiv. Kryst oppi litt sitronsaft. Når den er ferdig kan du delen den i mindre deler og ha i farve om du ønsker det. Bruk gele-farve. Sett ovnen på 100 grader.

Ha røren i kremmerhus eller pose med passe stor åpning (1 cm i diameter). Press ut små topper på bakepapirkledd plate, men trykk litt ned før du tar opp sprøyteposen/kremmerhuset så de blir litt lave.

 

Stekes i 1 time. Sett brettene over hvarandre og bytt plass på de etter 30 min. Denne oppskriften er nok til 2 brett. Når det er gått 1 time skrur du av ovnen og lar de stå i ovnen i minst 1 time til, helst over natten, for å tørke.

 

Lykke til! 😀

 

Leave a Reply