Get me some more pie! Eplepai.

September 11, 2012

God morgen i HØSTværet! Her plasker regnet mot ruten og det er et evig sus fra trærene, kan nesten ikke vente med å komme meg ut på tur! Men først skal dere få en deeeeilig oppskrift på en pai til, denne gangen eplepai med norske epler fra haven! 🙂

Denne er mer eller mindre identisk med Blåbærpaien, men da altså med epler!

Husmorens deilige eplepai med gitter

Dette trenger du

  • 6 dl hvetemel
  • 225 gra mykt smør
  • 3 ss sukker
  • 7 ss kaldt vann
  • 4 epler
  • 1 pk Piano vaniljekrem
  • sukker
  • kanel
Slik gjør du
Først blander du sammen mel, smør, sukker og vann i en bolle og mikser til det er godt blandet. Det skal være en myk deig som er lett å jobbe med. Denne pakker du inn i plast og lar ligge minst en time i kjøleskap. Mens deigen kjøler seg ned går du ut i haven og plukker epler, lager deg en god kopp te og leser de andre innleggene på bloggen min! F.eks det her om Karamellterteletter! Nam! 😀
Når deigen er ferdig nedkjølt deler du den i to, en litt større del, og trykker den største halvparten ned i en vanlig paiform. Bre så over med vaniljekrem. Skjær eplene i skiver og legg pent ned i kremen, strø med sukker og kanel.
Kjevl så ut resten av deigen på melet plate og skjær ut strimler til gitteret (2-3 mm tykke). Jeg brukte et tannhul.
Når dette er gjort danderer du det oppå paien og voila! Da er den klar for ovnen:-)
Stekes på 180 grader i ca 30-40 min. Den skal bli gyllen. Serveres som den er, eller med is/krem/vaniljesaus. Jeg synes den er best uten tilbehør 🙂
Lykke til!
Ha en fin høstdag, Husmoren

 

4 Comments to “Get me some more pie! Eplepai.”

  1. Cesilie says:

    Glimrende! Fikk lyst til å lage lik…men med rabarbra som jeg har i fryseren…Bruker ofte rabarbra i stedet for epler i eplekake…nå skal jeg jaggu meg lage pai 🙂

  2. […] Jeg gjorde det svært enkelt idag siden paideiger og jeg pleier å være litt uenige og ikke så god på å samarbeide – jeg brukte en ferdig blanding fra maisenna – full av alt mulig man mest sannsynlig ikke burde få i seg – men svært så praktisk innemellom likevel. Anbefaler å sjekke ut denne bloggen dersom dere vil gjøre det på den ordentlige måten – Fanny er en sånn skikkelig drømmehusmor som ikke krangler med paideiger i det hele tatt http://www.fannyshusmorskole.no/2012/09/11/get-me-some-more-pie-eplepai/  🙂 […]

  3. Det var eplepaien sin det . den så litt finere ut enn de jeg har baket i det siste – smart å bruke tannhjul for å få de fine kantene:)

Leave a Reply