God morgen alle sammen! Har dere sovet godt? Søte drømmer? 🙂
Her kommer en superduperenkel pastarett som det tar 12 min å lage fra du har pastaen i vannet. Perfekt å lage på dager med dårlig tid eller når du rett og slett vil bruke tiden på annet enn mat, men alikevel vil ha et velsmakende måltid! Hos oss gikk denne ned på høykant hos både store og små, og jeg vet om en som skal ha litt på matpakken i dag 😉
Superduperenkel pasta
Dette trenger du til 4 pers
- Pasta – skruer/taglitelle/spagetti/du bestemmer
- 1 boks fløte
- 1 pakke kokt skinke (sånn til å ha på brødskiven)
- 1 kopp erter (kan godt komme rett fra fryseren)
- 1,5 kinesisk hvitløk, eller 4 fedd vanlig hvitløk
- 1 liten neve frisk basilikum
- 1 dl olivenolje
- salt & pepper
- parmesan
Slik gjør du
Først setter du over vannet til pastaen og har i litt salt. Du trenger ikke olje. Kok så pastaen som anvist på pakken 😉
Mens pastaen koker: Ta ut hele skinkestabelen av pakken og skjærer den i terninger, mens den ligger i stabel altså. Ha livenoljen i en stekepanne, varm den opp og ha i skinken. Hakk opp hvitløk og ha i pannen, ikke for små biter, da svir de seg så fort. La dette surre i pannen i ca 8 min. Når det er gjort har du i erter og så klipper du opp basilikum og har i den også. Ha på svak varme og rør om av og til.
Når pastaen er ferdig heller du av vannet og har den opp i gryten igjen. Hell så over all fløten og rør rundt.
Serveres toppet med parmesan og litt frisk basilikum.
Ferdig! 12 min 😉
Husmortips: Bytt ut skinken med bacon! Nam!
Ha en god dag, – Husmoren 🙂
Det hørtes både lettvint og godt ut! Takk for tipset! 🙂
Bare hyggelig 🙂
Elsker superraske middager…og denne liker garanter hele familien min i alle fall 🙂
Jeg også! Deilig å ty til dem i blandt 😀 Så bra, da er det jo bare å hive seg over grytene? 😉