God formidag! Her er det fortsatt ferie, og langt mellom hvert innlegg. Litt deilig også, for det betyr at jeg får mye mat servert 😉 Men i dag skal jeg være litt flink!
Vi hadde vår første ferieuke i Danmark, det kan jo ikke gå feil! Jeg har vært i Danmark hver sommer hele barndommen min, så å nå ta med famillien tilbake til samme sted var superhyggelig. Vi leide et deilig hus i Lyngså, rett utenfor Sæby. Kjempefint hus, stooor have, 150 m fra stranden og bare kos. Dagene gikk med på å ligge på stranden med gode bøker, bygge sandslott, dra på sirkus, en tur til Skagen og Grenen, ridetur på islandshest og en veldig morsom opplevelse i Bolcheriet!
Bolcheriet er en fabrikk som lager bolcher, nærmere bestemt sukkertøy. Det finnes to av dem i DK, et i Løkken og et på Skagen. Vi var på det i Skagen. Der fikk vi være med å lage 7000(!) drops, helt fra smelting av sukker til ferdig produkt. Alt i alt tok det en time (+ 1 time for sukkersmelting), og for en sukkerklump som meg var det en uforglemmelig opplevelse! jeg fikk tatt masse bilder og skal nå vise dere:
Det første som ble gjort var smelte 36 kg sukker (tar ca 1 time), når dette hadde riktig temp ble det helt over på et kjølebord:
Når det var passe avkjølt kunne det jobbes med som en bolledeig:
Så ble det farvet og smakssatt på et varmt bord:
Det ferdige dropset skulle smake lakris og ha logoen til Bolcheriet inni seg:
For å få til dette ble det knadd og skåret og bygget, men først måtte de slynge ut luftboblene:
Når dette var gjort og den var ferdig oppbygget var det en stor og gigantisk pølse på 35 kg… Denne ble lagt i en gammeldags rulle-maskin, så den ble rullet ut til en lang og tynn pølse. Denne ble så kuttet opp i 7000 biter, til deilige lakrisdrops!:
Her er den lang og tynn, snart klar til å kuttes:
Og her kommer ny-kuttede varme drops ut:
Ble de ikke fine?! HC likte de godt:
Og logoen er jo fantastisk!:
Ved siden av verkstedet hadde de en nydelig liten butikk også, med drops i alle regnbuens farver! 😀 Rekorden er faktisk 24 bokstaver inne i ett drops!!
Greger og jeg kjøpte også veldig mange av en type, de skal spares til en spesiell dag 😉
Ha en god dag!
Å gosh for en prosess:) trur ikke det er noe for meg med min tålmodighet;) men fine ble de.
Ja!! Jeg lagde sukkertøy for et par dager siden, og det var adskillig enklere;) Kommer innlegg om det snart!