Husmorens vårruller

April 27, 2012

Her kommer en god oppskrift på vårruller! Jeg har endret litt på den, gjort den mer “min” og ble veldig fornøyd! Jeg fikk ikke tak i filodeig til å ha rundt, så jeg brukte et annet produkt (se bildet). De ble litt gjennomsiktige, men det gjør ingen ting:)
Dette er skikkelig kosemat, kanskje til en god film denne helgen?
Husmorens vårruller
Dette trenger du
  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • solsikkeolje
  • 200 g hodekål
  • 1  løk
  • 1 stk revet gulrot
  • 6 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss woksaus
  • 12 blad vårrulldeig
  • 3 ss solsikkeolje til pensling

Slik gjør du

Hakk opp løken og fres den i olje i en gryte. Tilsett finstrimlet kål og stek til den er myk. Bland i raspet gulerot og stek i 3 min. Så blander du sammen ingrediensene til sausen.Ta av 1/3 av sausen, den er god til å dippe i etterpå. Ha resten over grønnsakene.

Stek så kjøttdeigen og bland det i grønnsakene. Sett det til side til avkjøling.

Følg bruksanvisningen på vårrullwrapsene, bruker du den samme som jeg gjorde gjør du følgende:

Legg frem et rent kjøkkenhåndklede og fyll en stor skål med vann. Den må være stor nok til å få hele wrappen oppi.

Legg wrappen i bløt i noen sekunder, til den er myk. Ta den forsiktig opp og legg den på håndklede. Klapp den litt tør oppå.

Legg 2 ss på den ene siden, brett over sm vist på bildene. Legg de på bakepapri på plate.

Når alle er ferdige pensler du litt med olje og steker i ti min på 225 grader.

Server med ris og forskjellige dipper. Vi hadde sausen som vi lagde til,soya, HP, og andre gode sauser/dipper.

Velbekomme!

 

Leave a Reply