Pannestekt torskefilet med chorizopølser

March 15, 2012

Mmm hva med fisk til middag??? Hos oss er vi veldig glade i fisk og prøver å spise det ofte. En av familiemedlemmene tåler ikke laksefisker desverre, men hvite fisker prøver jeg å lage både gode og spennende:) Denne ble veldig velykket, både HC og to voksne var svært fornøyde! Enkelt er det også, så om du fortsatt ikke har bestemt deg for hva du skal ha til middag er kanskje dette en idé?

Pannestekt torskefilet med chorizopølse

Dette trenger du til 4

  • 600 gr torskefilet
  • 1 liter vann med mye salt i
  • litt solsikkeolje
  • salt & pepper
  • chorizopølse
  • 1 granateple
  • 1 sitron
  • 1 ss persillekrydder
  • 600 gr mandelpoteter
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • litt karve
  • hvitt pepper
  • muskatnøtt
  • lettrømme

Slik gjør du

Start med å legge fisken i saltet vann. La den ligge 10-15min. Så skreller du potetene og dele de opp i terninger. Disse skal kokes møre i usaltet vann.  Fisken stekes i stekepanne med litt olje, salt og pepper til den har fått en pen stekeskorpe. Deretter legges den i en form i ovnen. Sett ovnen på 180 grader for å holde den varm.

Ta ut granateplekjernene, ha de i en skål og tilsett persille og revet skall av en sitron. Dette blandes godt sammen.

Så steker du chorizopølsene i små biter.

Når potetene er ferdige heller du av vannet og lar de dampe av seg. Ha de, melken og smøret i en foodprossessor og kjør til mos. Tilsett salt,  litt hvitt pepper, litt muskattnøtt og karve. Smak deg frem:) Serveres rykende varmt!

Vel bekomme!

4 Comments to “Pannestekt torskefilet med chorizopølser”

  1. Kåre says:

    Det der skal jeg prøve:-)!

  2. janna says:

    Dette hørtes deilig ut, og for oss her i huset som elsker fisk, passer dette midt i blinken til i morgen: Jeg har alle ingrediensen i hus, til og med granateplene, for granateplekjerner brukte jeg i dag til en lakserett som kommer på bloggen min i morgen (smakte himmelsk…), så da er morgendagens middag i boks! Takk for tipset, jeg gleder meg!

    Vi spiser lavkarbo, så det blir nok uten potetene, så får nok finne på noe annet tilbehør; blomkålmos eller persillerotmos el. noe lignende… Får se…

    Ha en fin kveld videre.

Leave a Reply