Kylling med ølboks opp der bak…

August 16, 2012

Hei!

Her er det stor aktivitet i dag, det bakes kjeks med spennende fyll. Gled dere! Innlegg om dette kommer litt senere:)

Men nå kommer et innlegg om en deilig middag vi hadde for en tid tilbake. Jeg har lenge hatt lyst til å lage kylling med øl, og fant ut at en deilig sommerdag var det perfekte tidspunkt. Så da var det bare å finne frem en ølboks og takke Gud for at det ikke var jeg som fikk den opp i baken…

Hele kyllingen ble tredd over boksen, og jeg kunne ikke annet enn å fnise og tenke på den episke filmen med Mr.Bean som har en kalkun på hodet… Noen ganger, bare noen ganger så klart, er jeg fryktelig fnisete og da er alt morsomt! Det har selvsagt ikke noe med de glassene med champagne jeg tyllet i meg mens vi forberedte middagen..

 

Kylling med ølboks opp der bak…

Dette trenger du

  • 1 hel naturell kylling (Gå for kvalitet, jeg brukte Stange)
  • 1 halvfull ølboks
  • 1 lime
  • 5-6 fedd hvitløk
  • søt chillisaus
  • honning
  • soya-saus
  • sukker
  • snøre
  • tilbehør (vi hadde ris og salat)

Slik gjør du

Start med å drikke halve ølboksen og sett ovnen på 180 grader.

Skjær opp lime og 4-5 hvitløksfedd i tynne skiver. Dette skal du legge under skinnet på kyllingen. Skjær små snitt i skinnet og press det inn. Sett så ølboksen i en ildfast form og tre kyllingen over. Knyt sammen på toppen og knyt benene inntil kroppen så den blir gjevnt stekt.

Bland sammen chillisaus, honning, soyasaus og ett fedd hvitløk fra hvitløkspresse. Pensle dette på kyllingen og sett den nederst i ovnen. Hver halvtime pensler du på nytt. Mens kyllingen steker så lager du tilbehøret. Vi hadde hjertesalat med ristede pinjekjerner, vannmelon og mozerella og ris.

Husk at kjøttet skal steke 30 min per halvkilo kjøtt.

Når kyllingen er ferdig tar du den forsiktig av ølboksen. Vær obs på sprut!!

La kjøttet hvile 10-15 min. Nå tar du resten av marinaden, ølet som er igjen og all stekeskyen som er i den ildfaste formen over i en stekepanne. Ha i en del vann og kok opp. Smak til med sukker (jeg brukte mye), soyasaus eller annet du liker. Server denne deilige sausen rykende varm!

Server og nyt et hyggelig måltid med den eller de du er glad i!

Og så hadde vi mango til dessert <3 Nam!

Lykke til!

No Comments to “Kylling med ølboks opp der bak…”

  1. […] meg, for det er så mye å velge mellom! 😉 Men skal jeg trekke frem ett, så må det bli dette: Kylling med ølboks opp der bak….. Dette er et godt eksempel på enkel men kjempegod gjestemat når du litt plutselig får besøk! […]

  2. […] meg, for det er så mye å velge mellom! 😉 Men skal jeg trekke frem ett, så må det bli dette: Kylling med ølboks opp der bak….. Dette er et godt eksempel på enkel men kjempegod gjestemat når du litt plutselig får besøk! […]

Leave a Reply