Sushi! Så enkelt er det.

July 21, 2012

Oi, for en deilig sol-lørdag det har vært i Oslo! Har det vært sol hos dere? Her er det ferie feire ferie modus, så her kommer et forsinket blogginnlegg om en fantastisk shusikveld! Dette blir ikke noe trinn-for-trinn innlegg, mer en presentasjon 😉

Vi gikk til en skikkelig god fiskeforhandler å kjøpte helt fersk fisk, vi var bare to og det er jo fantastisk hvor lite fisk man egentlig trenger, og hvor utrolig mye billigere det er å lage det selv kontra prisen for å bestille det til take out.

Vi kjøpte inn litt forskjellige fisketyper og lagde neste bare ruller, men mulighetene er jo uendelige, så du kan la fantasien få fritt spillerom 🙂 Men ett ting er viktig: kjøp fisken i en skikkelig fiskebutikk og si den skal være til sushi, så den er helt fersk!!! Og spør de gjerne om råd, de har masse gode tips.

Vi hadde laks, kveite, tunfisk, hvalbiff og tang-ark, sushi-ris, riseddik, vårløk, avokado, sesamfrø, chilli, majones, wasabi, ingefær og soya 🙂

Når du koker risen til sushien er det viktig at du bruker riseddik etterpå, så blir den god og klissete! Vi lagde også spicy-majo og wasabi-majo. I den spicye hadde jeg majones, chillisaus, litt soya og så røre godt! I wasabi-majonesen hadde jeg bare vanlig majones og så wasabi oppi 🙂

Her kommer litt bilder av hvordan våre ble:

Ser det ikke fristende ut?! Var SÅ godt!! 😀

Håper dere har det fint hvor enn dere er i sommer! Jeg har nettopp ridd en uke på fjellet (derav null blogg), og gleder meg til å fortsette å nyte ferien!

Sommerklem

– Husmoren

6 Comments to “Sushi! Så enkelt er det.”

 1. Åsne-Marit says:

  Det ser helt fantastisk ut! 🙂

 2. Katrine says:

  Ser flott ut!! Elsker sushi. Vi tok en enklere variant som snacks for kvelden 🙂

 3. Nyte says:

  Gleder meg til å prøve sushi, må bare få tak i god nok fisk 😉
  Herlig med ridetur på fjellet, jeg rir nesten hver dag om sommeren men kortere turer i skog og mark 🙂

  • Det burde vel ikke være noe problem for dere i Frankrike?? 😀 Åhh! Ok, da er det offesielt; kan vi bytte liv for en mnd?? Du får regn, regn, regn på Ullern, jeg får sol, sol, sol og hest og nydelige retter og alt hos dere?? 😉 Good sommer <3

Leave a Reply