Deilig konfekt!

October 6, 2011

I går; mens jeg ventet på en jeg svært gjærne kunne spist konfekten min av, laget jeg altså konfekt. Myk og med dyp dyp mørk sjokolade og deilig karamell… Konfekten var svært enkel å lage, og det eneste som kreves er litt tid. Det skal kjøles og strørknes, fylles og røres. Men – resultatet er deilig deilig…!Du trenger:

170 g mørk sjokolade, 1 dl kremfløte, 0,5 dl lys sirup, 0,5 dl sukker.

Konfektformer. (Bruk silikonformer!)

Start med å smelte sjokoladen i vannbad. Det er uhyre viktig at det ikke kommer vann i sjokoladen! Da blir det ødelagt. Du kan selvsagt smelte i microbølgeovn også.

Når sjokoladen er smeltet pensler du formene innvendig til de er helt dekket med sjokolade. Bruk heller et litt tykt lag enn et tynt lag som sprekker. Avkjøl.

Bland så de andre ingrediensene og la de koke i 15 min mens du rører om. Dette skal også avkjøles; men det må ikke stivne! Hell så massen i en sprøytepose og sprøyt i en liten mengde karamell midt i formene. Prøv å unngå å få det på siden. Hell så i mer smeltet sjokolade. Det lønner seg å bruke to teskjeer og dytte en god mengde oppi; så det renner ned på siden av karamellen. Sett så til avkjøling igjen.

Når all sjokoladen er helt stivnet og kald, kan du forsiktig vippe herlighetene ut av formene. Pakk de inn i celofan, legg de på et fat til gjestene kommer eller spis med en gang! Men oppbevar de kjølig:)

Leave a Reply