Åh, i går kveld gjorde jeg noe av det jeg bare elsker!! Jeg komponerte men egen oppskrift, helt etter eget forgodt befinnende. Og den ble veldig god;)
Jeg og Greger fikk lyst på eplekake, så da laget vi det. Jeg laget den i en liten form, akkura nok til 2,3 porsoner. Skal jeg lage stor kake hver gang vi får lyst på noe tror jeg vi måtte fått større inngangsdør etter hvert… 😉
Husmorens kjærlighets eplekake med honning
Dette trenger du til en liten form på 12 cm Ø
- 2 dl mel
- 1 ts vaniljesukker/ekte vanilje
- 1 liten ts bakepulver
- 1 ts olje
- 1,5 ss sukker
- ca 1,5 dl melk
- 1 lite eple
- sukker og kanel
- litt flytende honning
- formfett/smør
- litt semulegryn
Slik gjør du
Start med å sette ovnen på 200 grader.
Bland sammen alt det tørre og ha i væsken litt etter litt. Bland med mixmaster til du har en gjevn røre.
Skrell eplet og del det i to. Den ene delen skal kuttes i små biter, den andre i tynne båter.
Ha sukker og kanel i en brødpose og rist godt så det blander seg. He i eplebitene i posen og rist så alle biter/båter er dekket med sukker og kanel.
Smør den lille kakeformen med formfett eller litt smør og strø i litt semulegryn så alt er dekket til. Hell ut det som er til overs.
Hell i røren i formen, den skal ikke være helt full!
Ha oppi alle de små eplebitene og dytt de nedi røren til du ikke ser de mer. Båtene legger du pent i vifte langs kanten. Ha over litt flytende honning og sett den midt i ovnen. Skal steke i ca 20 min. Du må sjekke med en kakepinne!
Lykke til og ha en strålende lørdagskveld! Kanskje med eplekake??
<3