Syrinlemonade og guttebasser

May 29, 2012

Aller først må jeg starte med å rose matprat-bloggeren Foralldel for bloggen hans! Her snakker vi om en 19 år gammel oslogutt som har en over gjennomsnittelig lidenskap for mat, fortrinsvis søt mat. Bloggen inneholder (enn så lenge) ganske få oppskrifter, men alle ser like nydelige ut. Han har også en blogg på blogg.no, men den her på Matprat er bedre. Mer lekker og gjennomført. Jeg bøyer meg i støvet! Han har lagt ut en oppskrift på syrinlemonade som jeg har latt meg innspirere av. Jeg har gjort den til min og tatt i ekstra og fjernet noe, så jeg kaller min for min egen. Men idé og inspirasjon kommer altså fra denne lille, store, gutten her. Kokebok skal det vistnok også bli etterhvert, det gleder jeg meg til! Kjekk er han også, så da blir det jo rene husmorpornoen!

Bloggen hans finner dere her: http://www.foralldel.com/ Ta en titt! 🙂

Oi, skjelden jeg skryter uhemmet av slike guttebasser, som dere vet ligger jo min kjærlighet hos gamle og rike menn. Han her blir sikkert det en gang han også, da skal jeg skryte enda mer! 😉

Men, altså… Syriner… Gud, jeg blir så ukonsentrert, både eldre menn og unge gutter i hodet på en gang… Jammen bra jeg er husmor og således har mye ekstra plass i hjernen min!

Syriner! Syriner! Syriner! Syriner er et sikkert sommertegn, og for mange er det nok en blomst som vekker mange minner. Nydelig lukt det er umulig ikke å kjenne igjen, mormors gamle hånd-sepe kanskje? Suge ut nektar fra blomstene når man var liten? Eller når man er voksen, slik jeg gjør..? 

Husmortips: Syriner er en spiselig blomst som vokser på trær. Treet blir ca 5-6 meter høyt. Syriner kommer i de fleste sjateringer av lille, hvite og rosa. Syrinene kan brukes i mat, i salater, cupcakes, som kake-pynt (da har du eggehvitte og sukker på de, så holder de seg lenger) og i drikke. Nydelige i vase!

Husmorens Syrinlimonade med epler

Dette trenger du

 • 1 liter kald vann + litt ekstra
 • 4 store blomsterklaser med syriner
 • 1 grønt eple
 • 1 sitron
 • 4 ss sukker

Slik gjør du

Star med å plukke av alle blomstene. Det skal ikke være med noe av den grønne stilken (prøv å få meg kjærnen) og visne blomster tar du vekk.

Når du har renset alle har du de i et dørslag og har over rennende kaldt vann i ca 5 min. La de renne av seg.

Skrell eplet og kutt opp i terninger. Ha epler og syriner i bollen med kaldt vann. Nå kan du enten trene armene ved å vispe for hånd, eller så kan du gjøre som meg og bruke mixmaster. Armene trener jeg på annet vis.. Bruk ballongvisp om du har. Visp i 10 min. La stå i 10 min for å hvile.

Når det er gjort siler du av blomster og epler. Blomstervannet heller du nå over i en annen bolle. Ta så blomstene og eplebitene i et klede og press ut alt venn med hendene og ha det oppi det andre blomstervannet.

Så presser du 1 sitron og har i saften av denne.

Sukkeret har du i en kopp, tilsett vann så det er så vidt dekket og sett i micro på full guffe i 40 sek. Rør om og kjør i 40 sek til så du har en sukkerlake. Dette skal opp i blomstervannet. Sett i kjøleskap noen timer og sim sala bim! Du har syrin og eple-limonade! Server til de du er galde i, eller sett deg med en god bok i solen og nyt et glass limonade med isbiter i 🙂

 

6 Comments to “Syrinlemonade og guttebasser”

 1. Nyte says:

  Og jeg som ikke visste at de var spiselige engang….
  Her er de ferdigblomstret så det får bli til neste år, men da gleder jeg meg til å prøve oppskriften din med eple 🙂

  • Ja det må du gjøre, for det ble virkelig utrolig godt! 😀 Tenkte jeg skulle prøve meg på en runde til, men koke det og så tappe på flaske og se om jeg kan lagre den…

 2. janna says:

  Artig innlegg og en oppskrift som hørtes fantastisk deilig ut; mer sommerlig – eller vårlig – kan det vel ikke bli.

  • Så hyggelig du synes Janna! 🙂 Er stadig innom bloggen din for god inspirasjon!
   Helt enig, mer sommerlig enn dette blir det ikke. Gå ut på Syrin-slang hos naboen og lag denne deilige drikken, du bruker ikke mer enn 30 min totalt:)

 3. Foralldel says:

  Haha, du er herlig tvers igjennom! Takk for supergod omtale! (A) 😀

Leave a Reply