Fransk Løksuppe

April 6, 2012

Hei alle og GOD PÅSKE! Vi er på påskeferie hos familien, derfor det har vært stille fra meg. Jeg har rett og slett ikke laget noe mat;) Vi storkoser oss med store og små, lange måltider, gode samtaler, påskegodt og latter! Men i dag fikk jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke blogget “det siste måltid” før vi dro.. Så her kommer mandagens Franske Løksuppe. Den ble veldig god og mild, og både store og små spiste godt!

 

Husmorens Franske Løksuppe med brødhjerter

Dette trenger du til 4

  • 4 store gule løk
  • 4 fedd hvitløk
  • litt solsikkeolje
  • 1 liter buljong (bruk 2 terninger)
  • 1 kvast frisk timiam
  • salt&pepper
  • 2 dl revet gulost
  • 8 loffskiver

Slik gjør du

Del opp løken i passelige biter og ha i en stor gryte med olje i. Stek løken litt til den er blitt blank, tilsett så hakket hvitløk og stek noen min til. Hell over buljongen og ha oppi hakket timian. La dette koke i 15 min.

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær opp loffskivene (eller bruk ferdig oppskåret). Bruk en hjerte-pepperkakeform og trykk ut to loffhjerter til hver. (Om du ikke vil ha hjerter men vanlige skiver, holder det med en skive til hver).

Når suppen har kokt heller du hele opp i en stor ildfast form. Ha over hjertene og strø over revet ost.

Gratiner suppen i ovnen til osten har blitt gyllen. Serveres rykende varm og saltes og peppres etter ønske. Mange har sukker i sin suppe, det synes ikke jeg er nødvendig, for løken blir så søt når den varmes.

God apetitt og god påske til dere alle! 🙂

2 Comments to “Fransk Løksuppe”

  1. vicky says:

    Åh så deilig det ser ut. Nå skal jeg også prøve meg.. Takk for at du laget denne suppen Fanny:)

Leave a Reply